‘Kapımız öğrencilere her zaman açık’

1044

Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri KSBÜ’yü ziyaret edip, üniversite hakkında bilgi aldılar. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu liseli öğrencilere, ‘’Kapımız öğrencilere her zaman açık. İstediğiniz zaman üniversitemizi ziyaret edip, bilim insanlarımızla projeler üretebilirsiniz.’’ diye konuştu.
Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni ziyaret edip, üniversite hakkında bilgi aldılar.
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, liseli öğrencilere, ‘’Unutmayın. Bilim, ülkenin bağımsızlığını teşkil etmektedir. O yüzden bilgi üretip, kullanmak zorundayız. Üniversite olarak hedefimiz bilgi üretip, uluslararası arenada yarışır hale gelmek ve ülkemize bu alanda hizmet etmektir. Ülkemizin yarınları sizlere emanet. Sizler araştırıp, bilim seviyemizi yükseltecek olan kişilersiniz. Biz ise bu konuda sizlere elimizden gelen her türlü yardımı sağlamak istiyoruz.
Çünkü bilgi bir ülkenin bağımsızlığı ve hürriyetiyle eş değerdir. O yüzden kapımız öğrencilere her zaman açıktır.
İstediğiniz zaman üniversitemizi ziyaret ederek, bilim insanlarımızla projeler üretip, üzerine çalışabilirsiniz.’’ dedi.

‘’AYNI SEVİYEDE OLAN ÜNİVERSİTELERE GÖRE ÇOK İYİ DURUMDAYIZ’’
Rektör Kavuncu şöyle devam etti: ‘’Yakın zamanda üniversite sınavlarına gireceksiniz. Biz üniversite olarak, daha bir yaşımıza girmememize rağmen aynı seviyede olan üniversitelere göre çok iyi durumdayız. Tıpta ilk 16.000’de olan öğrencileri alıyoruz. Çalışkan öğrenciler bizi gönül rahatlığıyla seçebilir.’’
Rektörün konuşmasının ardından, KSBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yaşar Güneş, bilgi alma amaçlı öğrenci ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını ifade etti. Konuşmalardan sonra Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Koçak, öğrencilere üniversite laboratuvarlarını gezdirerek, bilgi verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir