Kavuncu: “İlk 10 üniversite arasında olmak istiyoruz”

1062

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantı’da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu konuşma yaptı. Kavuncu, ‘’Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında olmak istiyoruz ve bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.’’ dedi.
KUTSO’nun aylık olağan meclis toplantısında konuşan KSBÜ Rektörü Kavuncu kısaca şu konulardan bahsetti:
– Bilim değeri olarak Türkiye’de ilk 10 Üniversite arasında olmak
– Öğrenci tercihleri sıralamasında ilk 5000 arasında yer alan fakültelere sahip olmak
– Aktif uluslararası öğrenci değişimi
– Öğrenci başına düşen öğretim üyesi oranlarında dünya standartlarına ulaşmak
– Tıpta bazı alanlarda mükemmeliyet merkezi olmak, sağlık hizmetlerinde dış sevk ihtiyacının ortadan kaldırılmasını sağlamak, dışarıdan sevk alan merkezler oluşturmak, rutin branşlarda randevu bekleme süresini kaldırmak
– İlaç ve tıbbi cihaz sanayinin gelişmesini sağlayacak AR-GE ortamı, sanayi desteği ve ticarileşme
– Termal Sağlık Turizmi alanında il potansiyellerinin gelişmesi ve uluslararası turizmin başlatılması
‘’ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KURMAYI PLANLIYORUZ’’
Rektör Kavuncu, KSBÜ’nün Germiyan Kampüsüne yerleşmesiyle birlikte bir şehir üniversitesi oluşacağını dile getirdi. Kavuncu, ‘’Ankara’daki Hacettepe Kampüsü gibi, yani vatandaşın da faydalanabileceği bir kampüs modeli planlıyoruz. Farklı sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin olacağı bir kampüs inşa etmek istiyoruz. Germiyan Kampüsü yeşil ve yaşam alanlarının bulunduğu modern ve yeni ihtiyaçlara cevap veren bir kampüs modeli olacak. Şuan geldiğimiz aşamada çok yüksek kapasiteli 4 proje firması bizimle temas halinde. Bunlar büyük iş yapmış firmalardır. Ön yeterlilik ihalesine çıkmak üzereyiz. Yeşil, modern ve halkımızın yararlanabileceği bir yerleşke planlıyoruz.’’ diye konuştu.
Konuşmanın ardında Prof. Dr. Kavuncu’yu, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Meclis Başkanı Nafi Güral ve diğer üyeler alkışlayarak, tebrik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir