İlk Mecliste birliktelik vurgusu

1004

31 Mart 2019 Yerel seçimleri ile göreve gelen ve 5 yıl görev yapacak olan Kütahya Belediye Meclisi ilk olağan meclis toplantısı olan Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan başkan ışık, ‘birliktelik’ vurgusu yaptı.

“GÜZEL HİZMETLERDE EN BÜYÜK ONURU BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”
Gündem maddelerinin görüşülerek değerlendirildiği 2019-2023 dönemi ilk olağan meclis toplantısı olan Nisan ayı Belediye Meclisi toplantısı öncesi Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yaptığı konuşmada, “31 Mart yerel seçimlerinde milletimizin teveccühü ile göreve seçilen tüm kardeşlerimi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis Üyeleri ile katılımcılara hitap eden Işık, “İlk olağan meclis toplantımızda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerime şahsım, meclis üyelerimiz ve belediye personelimiz adında teşekkür ediyorum. Demokrasi bizim geleneğimizde yerleşmiş, oturmuş ve aziz Türk milletine hizmet etmek üzere seçilen kişilerce hizmet getirilmesinde çok önemli bir araç. Dolayısıyla bu önemli siyasi aracın gereği olarak yapılan seçimlerde aziz hemşehrilerimiz, emaneti şahsımın başkanlığında üç değerli siyasi partimizin temsilcileri olarak 31 Belediye Meclis Üyemize tevdi etmiştir. Bildiğiniz gibi Belediye Meclis Üyelerimizin dağılımında 14 Milliyetçi Hareket Partisinden, 11 Adalet ve Kalkınma Partinden, 6 arkadaşımızda Cumhuriyetçi Hareket Partisinden meclis üyesi olarak Kütahya’mızı yönetme hakkını milletimizden emanet almıştır. Bu onurlu görevde birlikte çalışmaktan gurur duyacağım meclis üyesi arkadaşlarıma hayırlı olsun diyor, kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Milletin emanetini almak, bu emanete sahip çıkarak 5 yıllık görev dönemi sonunda alnının akıyla bu görevi başkasında devretmek ya da aynı şekilde bir kez daha emaneti alarak göreve hizmet etmek yaşanabilecek en büyük onurlardan birisidir. 3 dönem üst üste bir muhalefet partisi milletvekilliği görevini onurla yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki gerçekten yapacağımız güzel hizmetlerde çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük onuru birlikte yaşayacağız.”

“31 ÜYE DE DEĞERLİ GÖRÜLECEK”
Meclis üyeleri ile birlikte hareket edileceğine de işaret eden Işık, şöyle devam etti: “31 arkadaşımın tamamı kendi listemizden seçilmiş gibi değerli görülecek ve her türlü kararda saygıyla birlikte hareket etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Çünkü bu konu demokrasinin gereği olduğu gibi bizden hizmet bekleyen Kütahyalı hemşehrilerimin de arzusudur. Tabloya baktığımız zaman şahsımı Belediye Başkanı olarak tercih etmiş, belli bir oy farkıyla tereddütsüz emaneti şahsıma vermiş ama Belediye Meclisi dağılımına Milliyetçi Hareket Partisine 11, Adalet ve Kalkınma Partisine 11, Cumhuriyetçi Hareket Partisine 6 üye ve Milliyetçi Hareket Partisine 3 kontenjan olmak üzere 31 üyeliği dengeli bir şekilde dağıtmıştır. Yani Kütahyalı hemşehrilerimiz demokrasi ayarı vermiştir, bu olayı bu şekilde okuyacağız. Hemşehrilerimiz bize diyor ki ‘uzlaşın, kimseye üstünlük vermiyorum, geçmişte bunu verdim, acı tecrübeler yaşadım, Kütahya olarak bu ayarı yapıyorum, herkes uzlaşacak’ demiştir. İnanıyorum ki hepimiz bu anlayışla hareket edeceğiz ve gerçekten burada aldığımız kararların milletimizin ve ilimizin lehine olacak şekilde mümkün olduğunca oy birliğiyle olması yönünde hepimiz aynı sabrı göstereceğiz. Tabi ki düşüncelerimiz farklı olabilir, siyasi vaatlerimiz farklı olabilir, aynı konuya bakışlarımız farklı olabilir ama sonuçta ortak payda demokrasinin gereği oy çoğunluğuyla da olsa milletimiz ve memleketimizin lehine olacak bir kararı almamızı sağlayıp ardından uygulanmaya getirilmesi şeklinde olacaktır. Ben bu anlayışla hepinizin ülkemizin ve milletimizin geleceğinden ilimizin de çok önemli bir görev üstlendiği, Kütahya’nın gelişmesi yönündeki her türlü ekibimizin samimiyetle ve ciddiyetle değerlendirileceği inancıyla bir kez daha tüm seçilen kardeşlerime, arkadaşlarım tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın konuşmanın sona ermesiyle birlikte söz alan Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile Mahalle Muhtarları yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular.
Toplantıda verilen aranın ardından gündem maddeleri görüşüldü.
Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Salih Özden, İlyas Bahar, Abdullah Damcı, Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş, Meclis Üyeleri ve Kütahya Belediyesi Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri (STK) ile çok sayıda vatandaş katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir