‘Milletimizin taktirini saygıyla karşılıyoruz’

2669

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gazetecilerle bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, seçim sürecinde ifade ettiği sözlerinden dolayı kendisine özellikle sosyal medyada kasıtlı bir haksızlık yapıldığını ifade ederken Milletvekili Ahmet Tan da, “AK Parti kadroları milletimizin bize oy veren veya vermeyen insanlarımızın yüzünü yere eğdirecek bir hareketin içerisinde olmadılar. 2002 yılından bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin itibarsızlaştırılmasına gönlümüz razı olmaz, buna da müsaade etmeyiz” dedi.

“MİLLETİMİZİN TAKTİRİNİ SAYGIYLA KARŞILIYORUZ”
Çetinbaş, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, parti binasında, Milletvekili Ahmet Tan, Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Esra Zeytin Sürücüoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi.
Burada açıklamalarda bulunan Çetinbaş, “Milletimizin taktiri her şeyin üzerindedir. AK Parti kurulduğu günden bugüne sırtını millete dayamış ve milletin iradesini bütün her şeyin üzerinde görmüş bir siyasi partidir. Dolayısıyla milletimizin taktirini saygıyla karşılıyoruz. Neticesinde ortaya çıkan tablo demokrasimizin bir parçasıdır” dedi.

“AK PARTİ EN YÜKSEK OYLARI ALAN PARTİDİR”
AK Partinin il genel meclisi oylarına göre en yüksek oyları alan parti olduğunu dile getiren Çetinbaş, şöyle konuştu: “Yapılan seçim, yerel seçim olması hasebiyle her seçim bölgesinde ayrı ayrı sonuçlar ortaya çıktığından siyasi partimizin toplamda almış olduğu oyu ancak il genel meclisi oylarına göre söyleyebiliyoruz. 13 ilçemizde, köylerimizde, ilçe merkezlerimizde ve beldelerimizde toplam 366 bin 184 oyun 162 bin 296’sını alarak Kütahya’da en yüksek oyu almış parti olarak yine AK Parti’miz yer almaktadır. 37 toplam üyeli il genel meclisimizin 27’sini AK Partili üyeler, 8’ini Milliyetçi Hareket Partili, 1 CHP ve 1’de Saadet Partili üyeden oluşmaktadır. Neticesinde yüzde 45’e yakın il genel meclisinde bizleri destekleyen hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 12 ilçemizin toplamda 10’unda seçmenlerimizin tercihi AK Parti’mizden göstermiş olduğumuz adaylardan yana olmuştur. Sadece iki ilçe Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanı tarafından yönetilmek üzere seçilmiş durumda. Toplam oy oranına baktığımızda Pazarlar; Kütahya AK Parti açısından Yüzde 72. 50 ile en yüksek oyu alan ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Yapmış olduğumuz araştırmalara göre ilçemiz tüm Türkiye’de yapılan seçimler arsında yine ilçeler arasında ilk 5 içerisinde yer almıştır. Teşkilatımızdaki kardeşlerimizi yapmış oldukları gayretlerden dolayı tebrik ediyorum. İkinci sırada ise Hisarcık ilçemiz Yüzde 61 oy oranı ile yer alıyor. Üçüncü Sırada ise Şaphane ilçemiz var. AK Parti Belediyelerinde veya muhalefet belediyelerinde yine seçmenimizin tercihi ile belediye meclislerinde AK Parti’nin temsil edildiği sayı ise toplamda 94 olarak gerçekleşti. Bu sayı Milliyetçi Hareket Partisi’nde 34, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 15, Saadet Partisi’nde 8, İYİ Parti’de 14, bağımsız meclis üyesinde 1, Demokrat Parti’den de 3. Belediye Meclislerinin tamamını kasten söylüyorum; yüzde 50’nin üzerinde belediye meclislerinde halkımız temsili AK Parti’den gösterilmiş.”

“HER SEÇİM GELECEĞE DAİR YAPILACAK İŞLERİN BİR BAŞLANGICIDIR”
Seçim sonuçlarının ilgili kurullar tarafından değerlendirilerek raporlandığını aktaran Çetinbaş, şöyle devam etti: “Her seçim bir muhasebe, bir değerlendirme döneminin başlangıcıdır. Ben ayrıca bunu her seçim geleceğe dair yapılacak işlerin, hizmetlerin başlangıç periyodu olarak görüyorum. Bu 2014 Mahalli İdareler seçiminden bu yana yaşadığımız seçim sıralaması normalde 24 yıla falan tekabül ediyor. 4 veya 5 yıllık periyotlarda düşündüğümüzde her biri bir başlangıç manası taşıyor. Sandık sandık, mahalle mahalle, köy köy, belde belde, seçim sonuçlarımız elbette merkezimizde dahil partimizin yetkili kurulları tarafından değerlendirilmektedir. Hangi bölgelerde ne kadar eksiklerimiz var, seçmen tercihleri ne yönde değişmiş hepsinin değerlendirmeleri ve bundan sonra yapılacak seçimlerde daha iyiye evrilmesi adına teşkilatımızın çalışmaları başlamış durumdadır. Ben mahalli idareler seçimlerinden sandık müşahitlerimizden sandık yönetim kurulu üyemize, mahalle teşkilatlarımızdan mahalle başkanımıza, ilçe belde teşkilatlarımızın tamamına kadar ortaya koymuş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum.”

“SAYIN ALİM IŞIK’I TEBRİK EDİYORUM”
Kütahya’ya yapılacak her iyi işin arkasında olacaklarını da ifade eden Çetinbaş, “İl Belediyesinde seçimi göğüsleyen Sayın Alim Işık’ı tebrik ediyorum. Kütahya ortak paydamız olduğuna göre, Kütahya’mıza yapılan, yapılacak olan hizmetlerde Kütahya sevdamız adına Kütahya’ya yapılacak her iyi işin arkasında olacağımızı beyan etmek isterim. Son olarak milletimizin hizmetkarı ve onların gösterdiği yolda siyaset yapacağımızı beyan etmek istiyorum ve mahalli idareler seçiminde siyasi partimizi tercih eden veya etmeyen tüm kıymetli Kütahyalı hemşehrilerimizin daha iyi şartlarda şehrimizde yaşam sürmesi adına hizmet edeceğimizi beyan ediyor ve her birine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SOSYLA MEDYADA ŞAHSIMA ÇOK HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Seçim çalışmaları kapsamında ifade ettiği bazı sözlerle ilgili sosyal medyada yapılan eleştirilerin sorulması üzerine konuşan Çetinbaş, “Hangi siyasi görüşte olursa olsun insanları sevdiğim ve değerli bulduğum için siyaset yapıyorum. Bir il başkanının vazifesi genel başkanının, genel başkan yardımcılarının, bakanların seçim sathı mahallindeki sözlerini, ifadelerini kendi seçim bölgesindeki seçmenlere anlatmasıdır diye düşünüyorum. Ancak herhalde üzerine en kasıtlı şekilde gelinen siyasetçi de benimdir, diye düşünüyorum. Ben “zillet, illet ittifakı” derken genel başkanlarımızın sözlerini, “şer ittifakı” derken de bakanlarımızın sözlerini kullanmıştım. Şer’den kastım, memleketin hayrına olmayan, bir raya gelmek meselesidir. Yoksa seçmene hakaret etmek değildir. Sonra, “bu ittifakta olanların sokağa çıkacak şansları olmayacak” sözünü de kullandım. Eğer metnin devamına bakılırsa, bu siyaseti güdenlerin hicap duyup milletin yüzüne bakamayacak halleri kalmayacak manasındadır. Yoksa insanları tehdit etmek kastımız değildir. Ancak sosyal medyada kasıtlı bir şekilde, daha önce başka meselelerde 2 saatlik bir açıklamanın 40 saniyesini, 20 dakikalık bir konuşmasının 9 saniyesini, 35 dakikalık bir konuşmasın 12 saniyesini keserek kastettiler. Onlara da hakkım helal olsun. Çünkü, bir ara dava ediyorsunuz, bu sefer gelip, söz meclisten dışarı, “yapmayın ne olur, hata ile yaptık” diye gelip söylüyorlar. Ama sosyal medya kirlenmiş. Kullananları söylemiyorum ama aklına gelen herkesin, her şeyi yazdığı bir mecra. Bu iki sözü bundan dolayı kullanmıştım. Yani biraz haksızca bunların üzerime isnat edildiği kanaatindeyim. Yine sosyal medyada belediye başkan adayımızın önüne geçtiğimizle alakalı, yani öyle mesnetsiz bir yaklaşım olabilir mi? Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla, oradaki sözüne hızlıca cevap verebilmek için hızlıca hareket ediyorum. Nezaketli bir şekilde konuşmaya fırsatım olmadığı için. Miting meydanında konuşmadan sonra adayımızla kucaklaşmamızı hiç kimse yayımlamazken sayın cumhurbaşkanımıza cevap vermek üzere yaptığımız hareketimiz sosyal medyada tepkiye yol açtı. Şahsıma çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum.”

“HANGİ AK PARTİLİ GİDİP MHP’Lİ VEYA CHP’Lİ İL BAŞKANININ İSTİFASINI İSTEYEBİLİR”
Sosyal medyada yapılan istifa ile ilgili yorumları da değerlendiren Çetinbaş, “Bir seçim bölgesinde biz seçimi kazandık, hangi AK Partili gidip MHP’li veya CHP’li İl başkanının istifasını isteyebilir. Bu nasıl bir durum. Biz görevlerimizi talimatla alıyoruz. Genel başkanın temsilcisiyim, onu temsil etmem veya etmememle alakalı bir durum. Kendi irademle bu görevi bırakırsam yapamamakla alakalı bir mazeret ortaya koymam gerekir. Buralar hizmet noktasıdır. Biz hata yapar mıyız? Yaparız, Kast eder miyiz? Etmeyiz. Partimizi yetkili kurulları artık bu görevi şu kardeşimiz yapsın derse biz onun emrinde adam olarak çalışırız. Ömrümüzün sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği siyasetin arkasında onunla birlikte memleketimize hizmet etmeye gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLER BİTTİ, ŞİMDİ HİZMET ZAMANI”
Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan da, “31 Mart Mahalli seçimlerin ülkemize, ilimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Öncelikle yeni seçilen il ve ilçe belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu yeni dönemde onlarla birlikte Kütahya’mıza, bölgemize, yöremize hizmet etmeye hep beraber tekrar devam edeceğiz. Yerel yönetimlere başarıla diliyorum. Demokrasinin gereği olan seçimler bitti, şimdi hizmet zamanı. Şimdi hep beraber tekrar kendi illerimize, ilçelerimize hizmet etmenin vakti. Bizler Kütahyalıyız ve Kütahya’ya hizmet etmek için de gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Bu seçim sonuçlarından gerekli mesajları aldık. Bunları değerlendirdik, değerlendiriyoruz ve inşallah gerekli tedbirleri almaya parti olarak muktediriz. Yeni dönemde bunlarla ilgili gerekli çalışmaların içerisinde de olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

“HİZMETLERİMİZİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”
Sosyal medyada AK Partiye yönelik yapılan eleştirileri değerlendiren Milletvekili Tan, şöyle konuştu: “Sosyal medya üzerinden yapılan bir tür hakaret ve küfürlerin olduğunu da müşahede ediyorum. Bu tarz üslupların Kütahya ve Kütahyalıya yakışmadığını ifade etmek istiyorum. 2002 yılından itibaren bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm AK Parti kadroları milletimizin bize oy veren veya vermeyen insanlarımızın yüzünü yere eğdirecek bir hareketin içerisinde olmadılar. Bu ayrı bir iftihar tablosu. Bundan sonra da inşallah olmayacak. Hizmetten başka hiçbir şeyi düşünmeyen kadroların olduğu bir kadrodur AK Parti teşkilatları. Bugüne kadar milletimizden almış olduğumuz emaneti, hem bu emanetin gereği olarak hem de bu vatana, bu topraklara, bu bayrağa olan borcumuzdan dolayı hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk bundan sonra da inşallah bu gayretin içerisinde olacağız. Eksiklerimiz olmuş mudur? Olmuştur. Eksiklerimizle beraber hizmet etmeye gayret gösterdik ama 2002 yılından bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin de görülmemesi, görülmemeye çalışılması ve bunun itibarsızlaştırılmasına da gönlümüz razı olmaz, buna da müsaade etmeyiz.”

“SAHADA TALEPLERİ GÖRDÜK, YERİNE GETİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla yapılan görüşmelerde talep ve istekleri aldıklarını ve bu anlamda çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Tan, “Sahada seçim sathı mahallinde gördüğümüz işsizlik, göç, şehir hastanesi, hızlı tren ve şehir stadına ilişkin birtakım vatandaşımız nezdinde söylenilen eksiklerin giderilmesi noktasındaki talepleri de gördük. Bu yeni dönemde 4 yıl seçimsiz dönem var. Bu süreç çok önemli. İnşallah bu bahsedilen meselelerle alakalı da Kütahya’mızın bu taleplerini yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Şu anda içinde bulunduğumuz 1. OSB’nin dolmasından, 2. OSB’nin kurulup tekrar dolmasından, tavşanlı OSB’nin kurulup dolmasından, Gediz OSB’nin kurulup dolmasından sonra şimdi Zafer OSB’nin inşallah Kütahya’daki işsizlik ve göç hadisesi diye söylenilen ama aslında belki de şişirme olan bazı hadiseleri sıfırlayacak Zafer OSB için gece gündüz ne yapılması gerekiyorsa bu gayretin içinde olacağız. Kütahya açısından çok önemli bir yatırımdır. İnşallah diğer milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla beraber bu yatırımın bitirilmesine ilişkin çalışmaların içerisinde olacağız” diye konuştu.

“KÖY İFADESİ, YAKIŞIKSIZ VE MAKSATLI BİR İFADE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Kütahya’nın gelişen ve kalkınan bir il olduğuna da dikkat çeken Tan, “Kütahya’nın morali bozulmaya çalışıldı, belli noktada belki başarılı olundu ama kimsenin Kütahya’nın ve Kütahyalının moralini bozmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Kütahya bu bağlamda gelişen ve kalkınan bir il statüsündedir, bunu görmek istemeyenler görmeyebilirler ama istedikleri yerde, istedikleri mekanda bu konuyu tartışmaya da hazır olduğumuzu, ifade ederiz. Eksiklerimiz vardır, onları kabullenerek bunları söylüyorum. Özellikle son dönemde köy ifadesi kullanılıyor, yakışıksız ve maksatlı bir ifade olduğunu düşünüyorum. Siyaset uğruna da birtakım değerlerimizi heba etmek isteyenlere bunu heba ettirmeyiz. Bizler Kütahya’mıza muhtar değil belediye başkanı seçiyoruz ve bu makamı küçültmeye, alçaltmaya dönük ifadeleri de kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum. Kütahya gelişen ve kalkınan bir ildir, bunu önümüzdeki süreçte gün be gün yaşayacağız. İnşallah bizler AK Parti teşkilatları ve kadroları olarak, Kütahya’mıza, Kütahyalımıza hizmet etme ile ilgili gayretin içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir