KSBÜ Eğitim’de her alana Tam destek olacak

1151

KSBÜ- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı’na (YENEP) proje ortağı oldu.
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ile Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit arasında işbirliği protokolü imzalandı. KSBÜ, YENEP projesi için farklı konularda destek olacak. Konuyla ilgili KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu, işbirliği anlaşmasının hayırlı olmasını temenni ederek, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin eğitimde her alana tam destek olacağını söyledi
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi proje ortağı olarak sağlık sektörü ile sınırlı olmak üzere atölye uygulamalarında kullanılacak sanal ve artırılmış gerçeklik uygulama içeriklerinin geliştirilmesinde katkı sağlayacak. Bunun dışında teknolojik gelişmelerin yakın gelecekte oluşturabileceği yenilikler ve bu yeniliklerin günlük yasama nasıl etki edeceği konusunda fikir alışverişinde bulunacak. Ayrıca atölyelerde geleceğin sağlık sektörü çalışanlarının (üniversite öğrencilerinin) tecrübe kazanabilmesi adına ilgili bölüm öğrencilerinin atölyelerde yardımcı olarak görev almalarına yönelik Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği çerçevesinde projenin sürdürülebilirliğine katkı sağlamış olacak.
YENEP PROJESİ NEDİR?
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) ile birlikte il-ilçe milli eğitim müdürlükleri bu sisteme başvuru yapabilecek. YENEP projesinin hedefi 6-14 yaş arası öncelikli olmak üzere eğitim çağındaki çocukların algoritmik düşünme, robotik kodlama ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi; eğitimde fırsat eşitliği kapsamında il-ilçe merkezlerinden uzak köy ve beldelerde eğitim gören çocuklara bu becerilerin kazandırılabilmesi amacıyla sabit ve mobil kendin yap atölyelerinin kurulması ve bu atölyelerde görev alacak nitelikli eğitim kadrosunun oluşturulmasıdır.
YENEP kapsamında Kütahya’da kurulacak olan 3 atölye ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 32728 öğrenci ve 2612 öğretmenin 21.yy gerekliliklerine yönelik farkındalık kazanmaları, ürün odaklı düşünme ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir