Otizme dikkat çektiler

967

Kütahya’da, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla şehir merkezinde yürüyüş düzenledi.
Kütahya aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonundaki yürüyüş için Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya protokol üyeleri, otizm ile ilgili dernekler ve öğrenciler, üzerinde otizm hakkında sosyal mesajlar içeren döviz ve pankartlarla Karagöz Camisi önüne kadar yürüdü.
Katılımcılar ile çocuklar, otizmin simgesi haline gelen mavi renkli balonları havaya bıraktı.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Ömer Toraman, etkinliklerle otizm için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
Yapılan yürüyüşü oldukça anlamlı bulduklarını dile getiren Toraman, şunları kaydetti:
“Bugün bilindiği üzere, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. İlimizde otizme farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Otizmli bireylerin toplumsal hayata daha fazla katılması için gayret yürütülüyor. Eğitim başta olmak üzere otizmli çocuklarımızın hayatın her alanında daha fazla yer alması için el birliğiyle gayret gösteriyoruz. Burada en büyük fedakarlığı ailelerimiz yapıyor. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Bu alanda hizmet veren eğitim kurumlarımız var, oradaki arkadaşlarımız da çok büyük bir özveri ile görev yapıyorlar. Bu tür etkinliklerle de inşallah otizm konusunda kamuoyunun dikkatini çekebiliriz ve toplumun diğer kesimleri daha bilgili ve duyarlı hale gelir.”
Etkinlikte, ‘Otizm için izini bırak’ sloganıyla hazırlanan panoya, katılımcıların elleri boyanarak parmak izleri alındı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir