‘Kütahya’mız dünya şehri olacak’

1355

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanlığı, Kütahya Belediye Başkanlığını kazanmasının ardından Zafer Meydanında kutlama yaptı. Kutlama programında konuşan yeni belediye başkanı Alim Işık, “Bu memleketin her kuruşu emin ellerdedir bu saatten sonra. Bu şehrin en emin kişisi olacağız. Kütahya’mız dünya şehri olacak” dedi.
“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Yapılan 31 Mart yerel seçimleriyle MHP adayı Alim Işık’ın belediye başkanlığını kazanmasının ardından Zafer Meydanında yapılan kutlamalara devam edildi.
Zafer meydanı Cumhuriyet Caddesi girişinde kurulan platformda partililere ve vatandaşlara hitap eden yeni belediye başkanı Alim Işık, seçim sürecinde yapılan çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Kütahya’ya verilen sözlerinin olduğunu hatırlatan Işık, şöyle konuştu: “Özellikle sizlerle birlikte birçok şey başaracağız, çünkü bu slogana güvenirlerken sıradan bir slogan olsun diye belirlemedik. Önce sevdamız Kütahya dedik, sonra Kütahya’ya sözümüz var, birlikte başaracağız dedik. Şimdi soruyorum size, bu meydandaki binlerce insanımıza, eğer bir iş emanet edilirse bunu altından kalkmamamız mümkün mü? İşte ekip burada, işte Kütahya burada, birlikte başaracağız. Size soracağız, size danışacağız, sizin fikrinizi alacağız ve sizin onayınızı aldıktan sonra iş yapacağız. Tüm Kütahyalı hemşehrilerime açık bir şekilde söylüyorum, hiçbir hemşehrim endişeye kapılmasın, onun gönül rızası olmadan onun özel mülküne dokunulmayacak, onun gönül rızası olmadan onun mahallesinde kimse rahatsız edilmeyecek, o nedenle Kütahyalı hemşehrilerimize önce gideceğiz, sorup onun fikrini aldıktan sonra projelerimizi hazırlayıp bir daha soracağız, diyeceğiz ki size yakışır olmuş mu? Kütahya’ya yakışmış mı? Mahallemize yakışmış mı? Evet diyorsanız bundan sonra resmi işleye başlayacağız diyeceğiz, projeyi beğendikten sonra gelip ilgili komisyonlarda bunları görüşeceğiz ama görüşürken Kütahya’nın bu konuyla ilgili kimi varsa, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, mahallenin, muhtarı, azaları ya da herhangi bir dilekçe sahibi bir vatandaşın konusu görüşülecek ise o dilekçe sahibinin fikri alınmak üzere komisyonlarımıza davet edilecektir. O komisyonlarda olgunlaşan fikirler karara bağlanıp ilgili diğer kurullardan geçirildikten sonra bir proje o haliyle artık Kütahya’nın malı olacak, Kütahyalı hemşehrilerimin projesi olacak. Evet biz bu projeleri söyledik ama bu projelerin nasıl olacağı, hangi şekilde, hangi mimaride olacağı konusu elbette ki meslek kuruluşları kimin fikrinin alınması gerekiyorsa onun fikri alınacak ve mahallemizin sakinlerinin fikrinin alınması gerekiyor. Çünkü o projenin uygulandığı alanda yaşayan insanlar o mahallemizdeki insanlar.”
“KÜTAHYAMIZ DÜNYA
ŞEHRİ OLACAK”
Kendilerine oy versin veya vermesin herkese hizmet edeceklerini de ifade eden Işık, şöyle devam etti: “Gönlünüz rahat olsun, artık bize oy veren, vermeyen devri bitti. Bundan sonra herkes bize oy vermiş gibi hizmetlerin en güzelinden yararlanacak. Kütahya’mız dünya şehri olacak, 5 yıl sonra Allah nasip ettiğinde yine böyle bir zemin olursa tekrar görüştüğümüzde Kütahya’nın bir dünya şehri ve dünya markası olduğunu bu meydanlarda siz haykıracaksınız, bu kadar net konuşuyorum. Çünkü hayallerimiz çok, ümitlerimiz çok, enerjimiz çok ama her şeyden önemlisi inancımız çok, inanıyoruz ve mutlaka başaracağız. Bu günü Milliyetçi Hareket Partisi olarak tam 50 yıldır bekliyorduk. MHP’nin kuruluş tarihinin öncesine gittiğimizde Cumhuriyet tarihi boyunca işte bu günü bekliyorduk biz. 100 yıla yakındır, bir asra yakındır Kütahya’nın merkezi şehrül eminine, yani MHP’li bir belediye başkanına teslim edilmesini bekliyorduk, Allah hepsinden razı olsun, Kütahyalı hemşehrilerimiz bu onuru da bize yaşattılar. Verdikleri helal oylarıyla herkesin kullandığı helal oy ile bize nasip oldu. Diğer kardeşlerimize de bundan sonra nasip olur, onlara da başarılar diliyorum. Medenice bir yarış oldu, herkes gerçekten kendine yakışanı yaptı. Dolayısıyla insanlarımız seçmenlerimiz helalinden oylarını, gönüllerinden geçirdikleri adaylara ve partilere verdiler. Sonuçta biz bu sonuçla şehrin en emin kişisi unvanını aldık. Allah bize bu unvanı da gösterdi, onu da tattırdı, inşallah bu unvana layık olarak 5 yıl boyunca Kütahya’mızı her hemşehrimizin artık benim şehrim emin ellerde diyecek şekilde yöneteceğiz, kiminle yöneteceğiz? Meclis üyesi, il genel meclisi üyesi arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum, onlarla birlikte yöneteceğiz. Muhtar seçilen kardeşlerimiz de var, onlarla birlikte yöneteceğiz, STK’ların değerli başkan ve üyeleri var onlarla birlikte yöneteceğiz.”
5 YILA 5 ANA HEDEF
“Kütahya’mıza 5 hedef koyduk. Bu hedeflerimize ulaşmak için de 5 ana ilke koyduk ve bunun için 130 proje yazdık” diyen Işık, “Ben özellikle beş ana hedefimizi bir kez daha hatırlatmak ve Kütahyalı hemşeherilerime tekrarlamak istiyorum. Kütahya’mızda önümüzdeki 5 yıl içerisindeki birinci hedefimiz ilimizde sosyal barışı sağlamaktır. Artık kimse Kütahya’da, Kütahya Belediyesi bizdeyken korkmayacak ve korkutulmayacaktır. Düşüncesini özgürce her yerde söyleyecek ve demokratik katılımda mutlaka fikrini o ortamda paylaşabilecektir. İkinci hedefimiz Kütahya da göçü durdurmaktır. Üçüncü ana hedefimiz Kütahya’mızın şu andaki en yaşlı ege ili olan unvanını artık unutturacağız. Dördüncü ana hedefimiz Kütahya’mızın yatırımcılar, öğrenciler ve huzur kenti arayan, yaşanabilir bir kent arayan herkes için tercih edilen ilk 5 ilimizden birisinin olmasını sağlayacağız. Türkiye’nin ilk 5 ilinden biri Kütahya olacak. Beşinci hedefimiz de gençlerimizi özellikle Kütahyaspor’u 1. çıkararak daha çok sporla uğraşan gençler oluşturmaktır. Bunları destekleyeceğiz, geleceğe hazırlayacağız, sporcu potansiyeli açısından oldukça iyi yerlerde olan ilimize ek alt yapı imkanlarını artırıp spor tesisleri kazandırarak Kütahyaspor’uda artık profesyonel lig takımı haline getirip inşallah en geç beşinci yılımızda birinci LİG’de onayan bir takım haline dönüştüreceğiz.
5 ANA HEDEFE 5 ANLAYIŞ
“5 hedefimiz var, bu beş hedefimiz için beş anlayışı hakim kılacağız. Çünkü bu hedeflere ulaşmak şu ana kadar takip edilen anlayışlarla mümkün değil, çünkü bunlar yüksek hedefler. Nasıl gerçekleştireceğiz? Birincisi açık kapı belediyecilik anlayışı ile gerçekleştireceğiz, Kütahya belediyesi sabah kapısı açıldığında ilgili personelimiz tarafından tüm odaları önce arkasındaki mandalları duvara asılan ve tüm kapıların açık hale getirildiği bir mekan olacak. İkincisi katılımcı belediyecilik. Üçüncü anlayışımız şeffaf belediyecilik. Kütahya belediyesinin önünde elektrik panolar olacak. O panodan Kütahya Belediyesi’ndeki her türlü faaliyet, ihale, işe alım, aylık harcamalar, aylık gelirler ve diğer faaliyetler vatandaşımıza paylaşılacak. Gizli bir şey kalmayacak. Dördüncü anlayışımız sosyal belediyecilik anlayışıdır. Beşinci anlayışımız yerinde buluşma ve yerinde hizmet anlayışı. Vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz, makam aracıyla değil, hizmet aracıyla gideceğiz. Bir aracımızı hizmet aracı olarak düzenleyeceğiz, yanımızda ilgili başkan yardımcı veya yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler ve diğer personel olmak üzere bu servis aracına bineceğiz ilgili mahallemize gideceğiz, hem orada vatandaşımıza düşündüklerimiz anlatacağız hem onlarla kucaklaşacağız, onların fikirlerini alacağız ve onlara projelerimizi anlatacağız.”
Partililer ve vatandaşların ilgi gösterdiği kutlama programında MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım ve MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş da birer teşekkür konuşması yaptı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir