Bayan Muhtar adayı araştırma konusu oldu

1130

Kütahya’nın Maltepe Mahallesine muhtar adayı olan Hatice Öğlek, üniversite öğrencilerinin araştırma konusu oldu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde öğrenim gören bir grup sosyoloji bölümü öğrencisi, Maltepe Mahallesi muhtar adaylarından Hatice Öğlek ile röportaj yaptı.
Seçim süreci ve muhtar adayları konusunda araştırma yapan öğrenciler, bayan muhtar adayı Öğlek’e çalışmaları hakkında sorular sordu.
Adaylık sürecinde bayan olduğu için önceleri çekindiğini aktaran muhtar adayı Hatice Öğlek, “Seçim çalışmalarına başladığım zaman ev ziyaretlerinde bulunmaya başladım. Gördüm ki insanların tepkileri çok güzel ve oldukça olumlu. Bu durum beni heyecanlandırdı. Kendime olan güvenim arttı. “Ben bu işi gerçekten de başarabilirim. Muhtar olup mahalleme en iyi şekilde hizmet edebilirim düşüncesi pekişti. Böylelikle bu yola çıkmış oldum.”
Mahalleli sizi neden seçmeli? Sorusuna yanıt veren Öğlek, “Öncelikle bayan aday olduğum, yapılacak çalışmalara bayan titizliği ile yaklaşacağım. Mahallemizde bayanlarımız olmak üzere bütün her kesime yönelik çalışmalarımız olacak” şeklinde yanıtladı.
Öğrenci grubunun diğer sorularını da içtenlikle yanıtlayan Öğlek, seçilmesi halinde, Maltepe Parkı olarak bilinen Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkının güvenlik sorununu çözerek yeniden düzenlenmesini sağlayacaklarını, mahalle sakinlerine yönelik meslek edindirme kursları, gençlerin spor yapabilecekleri alanların oluşturulması, mahalle fırını yapılması gibi birçok konuda çalışmalar yaparak Maltepe Mahallesinin hak ettiği hizmetleri gerçekleştireceklerini anlattı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir