Ilıca Sarıkız hamamları Hizmete açıldı

1535

Kütahya Belediyesi tarafından Ilıcaya inşa edilen Sarıkız Kadınlar ve Erkekler Hamamları düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.
Açılışta konuşan İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz;
“Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Sarıkız Kadınlar ve Erkekler Hamamlarını şehrimize kazandıran Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Kütahya Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan bu esere bölgede yaşayan sakinlerimizin sahip çıkması gerekiyor. Tesisin Kütahya’mız ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Açılış töreninde AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu ise;
“Belediyemizin şirketi aracılığıyla buradaki hizmet standardını en üst düzeyde tutarak önce hemşehrilerimize sonrada bölgemize hizmet verecek olan Sarıkız Kadınlar ve Erkekler Hamamlarını Ilıcaya kazandıran Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Kütahya Belediyesi Sarıkız Kadınlar ve Erkekler Hamamlarının açılışında katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu;
“Türkiye’de 80 termal bölge var. Bunun %10’u Kütahya’mızda. Kütahya’nın göz bebeği olan Ilıcamıza göreve geldiğimiz günden bu yana başta Harlek Otel olmak üzere ciddi yatırımlar yaptık. Bunun yanı sıra bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hamamlarımızın toplam maliyeti yaklaşık 6.058.108,74 TL ve burayı Belediyemizin kendi şirketi inşa etti. Bundan 5 yıl önce vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Tesisimizin Kütahya’mız için milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşaatından planlamasına emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından dua edilerek Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokol mensupları tarafından açılış kurdelesi kesildi. Tören, Sarıkız Kadınlar ve Erkekler Hamamlarının incelenmesi ve Kütahya Belediyesinin ikramları ile sona erdi.
Türkiye’de vücut sıcaklığına en yakın kaplıca sularından olan Ilıcada, Kütahya Belediyesi tarafından 4 bin 616 m2’lik alana inşa edilen, kadınlar ve erkekler olmak üzere her iki hamam altında da 14 adet özel banyolar yer almaktadır. Yıkanma yerleri ve havuzları bulunan tesisin toplam maliyeti yaklaşık 6.058.108,74 TL’dir.
Törene Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Fatih Gölgeli, Ali İhsan Ertaş, Kütahya Belediyesi Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir