Astronomi Evi açıldı

971

Ensar Vakfı Kütahya Şubesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Astronomi Evi” Projesi açılışı gerçekleştirildi.
Astronomi Evi’nin bir yıllık proje olduğunu ifade eden Ensar Vakfı Kütahya Şube Başkanı Hüseyin Zeybek, “Gençlerimize astronomi ile ilgili bilgi vermek, astronomi fikrini onlarda oluşturmak istedik. Yurdumuzun astronomi konusunda muhakkak çalışmaları var ancak bunları daha ileri seviyeye getirmek ve bunu eğitim çağındaki gençlerimizde farkındalık oluşturma noktasında böyle bir proje düşündük. Astronomi Evi, hafta içi her gün saat 11.00 – 16.00 saatlerinde ve iki gün de akşam saatlerinde ziyarete açık olacak” dedi.
“BİLİM VE TEKNOLOJİDEN İSTİFADE ETMELİYİZ”
Astronomi Evi’nin hayırlı olmasını dileyen ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Ülkemizin muazzam bir insan gücü kaynağı var. Biz her alanda bu gücümüzden istifade etmeliyiz. Tarih, medeniyet şuuru olan, bilim ve teknolojiden de azami ölçüde istifade eden hatta ona katkı sağlayan nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Göğsümüzü kabartan, büyük başarılar elde eden gençlerimiz, bilim insanlarımız, doktorlarımız var. Bu alanı da sahiplenmek, boş bırakmamak lazım. Burada inşallah öğrenci gruplarını gönüllü çalışan arkadaşlarımız desteklemeye çalışacaklar. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Ömer Toraman, astronomiye dair bilgilerin paylaşıldığı stantları inceleyip gönüllülerden bilgiler aldı.
Rüstem Paşa Medresesi’nde düzenlenen açılışa Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, DPÜ Rektör Yardımcısı Halis Aydemir, Ensar Vakfı Kütahya Şube Başkanı Hüseyin Zeybek, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile davetliler katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir