Sağlıklı yaşam için yürüyorlar

1580

Kütahya’da, Sağlıklı Hayat Merkezince, isteyen herkesin katılabileceği sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenlendiği bildirildi.
Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sağlıklı Hayat Merkezince Dumlupınar stadında sabah saatlerinde düzenlenen yürüyüşlere, birçoğu ev hanımı olmak üzere çok sayıdaki vatandaş tarafından ilgi görüyor.
Sağlık Hayat Merkezi sorumlu hekimi Dr. Sevde Mercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı hayat merkezlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından 1 yıldır faaliyette olduğunu belirtti.
Merkezin sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum oluşturma amacına hizmet ettiğini dile getiren Mercan, şöyle konuştu:
“Sağlıklı Hayat Merkezleri, koruyucu sağlık hizmetler sunan merkezlerdir. Burada diyetisyenlerimiz, fizyoterapistlerimiz, çocuk gelişimcimiz, psikoloğumuz, sigara bırakma polikliniğimiz, diş hekimimiz, sosyal çalışmacımız, gebeler için gebelik okulumuz, kanser erken teşhis, tarama eğitim merkezimiz, gibi alanlarda halkımıza hizmet vermekteyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerimiz ücretsizdir. Tüm halkımızı merkezimize ve yürüyüşlerimize davet ediyorum.”
Merkezdeki spor salonunda yıl boyunca çeşitli spor etkinlikleri yaptıklarını ifade eden spor eğitmeni Rukiye Kardaş ise, havaların ısınmasıyla birlikte etkinlikleri açık havada yapmaya başladıklarını söyledi.
Kardaş, şunları kaydetti: “Dumlupınar stadında her sabah merkezimize gelen yaklaşık 50 katılımcılarımızla birlikte hafta içi her gün sabah saatlerinde yürüyüş yapıyoruz. Amacımız sağlıklı bireyler oluşturmak ve sporu hayatın bir parçası haline getirmek. Aynı zamanda bununla birlikte obeziteyle de mücadele etmek. Yürüyüşlerimizle birlikte buraya katılan kişiler diyetisyenler tarafından da takip ediliyor. Böylelikle sporun ne gibi yararlar sağladığını da kontrol etmiş oluyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir