Kariyer Günleri

1102

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) iş birliğinde, KSBÜ Toplantı Salonunda, Kariyer Günü “İŞKUR Kampüste” etkinliği düzenlendi.
“TEORİK BİLGİYLE TECRÜBE
BİR ARAYA GELECEK”
“İş size çok yakın İŞKUR kampüste” sloganıyla düzenlenen etkinliğin farkındalık oluşturma adına düzenlendiğini belirten Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kamil Uçan, “İŞKUR olarak öğrencilerimizin çalışma hayatına en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkânlarımızı seferber ederek öğrenci, işveren, okul iş birliğinin de en iyi örneklerini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizin iş hayatında başarılı olmuş yatırımcı ve girişimci şahsiyetlerle buluşturulması son derece önem arz etmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen kariyer gününü öğrencilerin kariyer hedeflerine önemli katkılar sunacağı kuşkusuzdur. Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin tecrübeli iş adamlarımızın deneyim ve tecrübelerinin aktarılmasında geleceğimize ışık tutacaktır” dedi.
“BİLGİYİ ÜRETMELİ VE ÜRÜNE
DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
Bilgi ve teknoloji çağında bilgi üretiminin ve üretilen bilginin ürüne dönüştürülmesinin önemine dikkat çeken KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Üniversitelerimizin artık bilgiyi üreten, üretilen bilgiyi de teknolojiye ve hizmete sunan üniversiteler olması, buradan yetişen öğrencilerin de sadece bir öğretim değil, dünyayla rekabet edebilecek bir güvene kavuşan öğrenciler olması amaçlanır. Öğrencilerimizi kariyer günleri adı altında sektörle buluşturmayı amaçladık. Artık ‘tanıdığımız bir milletvekili var biz ona iş bulalım’ geride kalıyor. İşverenler sizin bilginize, donanımınıza, kurumlarına diğerlerine göre daha fazla ne katabileceğinizi önemsiyorlar. Siz de bunları ispatlayacaksınız. KSBÜ diploması alan her öğrencimiz bir eğitim kalitesi ve standardı içerisinde bilgi ve beceriye sahip, kurum için yararlı olacağını taahhüt ettiğimiz bir öğrencimizdir diye arkasında duruyoruz” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLER ŞİRKETİ, ŞİRKET
ÖĞRENCİLERİ TANIYOR”
Düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Vali Dr. Ömer Toraman üniversite döneminin hayatın en güzel yılları olduğunu, bu dönemin iyi değerlendirilerek okunan bölümün iyisi olmak için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Kariyer günleri etkinliğinin öğrencilerin ve şirketlerin birbirini tanımada önemli bir fırsat sunduğuna da dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, “Burada reel sektörle öğrencilerimizi bir araya getirmek, onların ufuklarını açmak; bizden ne bekleniyor, hangi profilde çalışan isteniyor, hangi özellikler ön plana çıkıyor bunları bizzat müşahede etmek üzerine fırsat sağlıyor. Mezun olan arkadaşlarımız şirketleri tanıyor, şirketler onları tanıyor” dedi.
“KENDİNİZE YATIRIM YAPIN”
İşsizlerin iş aradığını, işverenin işe nitelikli işçi bulamadığını ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman:
“İşe girme, iş bulma bireysel bir çaba ve bireysel bir uğraş. O yüzden kendinize dönmenizi ve kendinizi tartmanızı, eksik gördüğünüz hususları tamamlayıp, kendinizi geliştirip özel sektörde, reel sektörde arzu edilir niteliğe kavuştuktan sonra ümit ediyorum ki herhangi bir sıkıntınız olmadan istihdamınız gerçekleşecektir. Her şeyin önüne kamuda istihdamı koyuyoruz. Bu fevkalade yanlış bir stratejik tercih bence. Çünkü kamuda istihdam her geçen gün daha da sınırlandırılıyor. Bundan kat be kat daha büyük, hızla gelişen bir özel sektör var. İşe yerleşmek için tercihlerimizi belirlerken kamu da bir unsur ama özel sektörü de ihmal etmemenizi, asıl buraya odaklanmanızı arzu ederim. Bir tarafta kamuya girmek için yığınla insan KPSS peşinde koşarken diğer tarafta sanayide arzu ettiği nitelikte eleman bulmakta zorlanan bir özel sektörle karşı karşıyayız. Bunu ters yüz etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Tevfik Özpaçacı “Kişisel ve Mesleki Başarı” konulu konferans verdi.
Meliha Girgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle devam eden etkinlik stantların gezilmesiyle son buldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir