“Olası bir afete hazırlıklıyız”

910

Vali Dr. Ömer Toraman, “Bu coğrafya zaman zaman büyük depremlere maruz kalmış bir coğrafya. Bütün bunlardan ders alarak geleceğe hazırlık yapıyoruz. Kütahya olası bir afet ve acil durumlara hazır” dedi.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında vatandaşları bilgilendirmek üzere stant ve fotoğraf sergisi açtı.
Açılışa; Vali Dr. Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Vali Dr. Ömer Toraman ile beraberindeki protokol üyeleri sergide araç ve ekipmanları inceledi, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun’dan bilgiler aldı.

“AFET KÜLTÜRÜ OLUŞTURMALIYIZ”
Açılan stant ve sergide Kütahya’da yaşanabilecek herhangi bir acil durumda yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere tanıtımlar yapılacağını belirten Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, “Ülkemiz bir deprem ülkesidir. Deprem ülkesinde yaşayan insanların bu riskle birlikte yaşamasını öğrenmesi gerekiyor. Bu konuda bir afet kültürü oluşturmamız gerekiyor. Bu kültürü oluşturmadığımız zaman afetlerin ekonomik, sosyolojik boyutlarının çok büyük etkiler bıraktığını görüyoruz. Dolayısıyla hem bireysel anlamda hem de devlet anlamında yapılacak çalışmalar konusunda çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalara baktığımız zaman biz AFAD olarak hazırlıklıyız. Vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

“GELECEĞE HAZIRLIK YAPIYORUZ”
Kütahya’nın afet ve acil durumlara hazır olduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Bu coğrafya zaman zaman büyük depremlere maruz kalmış bir coğrafya. Bütün bunlardan ders alarak geleceğe hazırlık yapıyoruz. İlgili teşkilatlarımız AFAD başkanlığımız ve İl Müdürlüğümüz deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası olmak üzere üç ayrı safha içerisinde hazırlıklarını sürekli yürütüyorlar. En önemlisi deprem öncesi hazırlıklar: eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme, tedbir. Tedbirimizi almamız lazım. Bu hafta vesilesiyle kamuoyunda bu farkındalığı oluşturmak için bu etkinlik düzenlendi. Deprem konusunda toplumun her kesiminin duyarlı olması gerekiyor. Deprem kendisini zaman zaman hatırlatan bir afet, unutmamamız lazım. AFAD İl Müdürlüğü ilimizde çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Personelini sürekli eğitim ve tatbikatla göreve hazır hale getiriyor. O yüzden muhtemel bir deprem veya diğer afetlere karşı hazırlıklıyız; ama temennimiz böyle bir afete maruz kalmamak” diye konuştu.
Vali Dr. Ömer Toraman, AFAD fotoğraf sergisi ve tanıtım standı açılışının ardından Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Teknoloji ve Tasarım Sergisi”ni ziyaret edip, çalışmaları inceledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir