Genç İHH’dan idamlara protesto

995

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği mensubu gençler, Mısır’daki idamları protesto etti.
enç İHH Birim Başkanı Hüseyin Aksu, Ulu Cami önündeki protestoda yaptığı açıklamada, idamların uydurma suçlamalarla yapıldığını söyledi.
Mısır’daki mahkemelerinin darbecilerin talimatlarıyla çalıştığını belirten Aksu, şunları kaydetti: “Uluslararası toplumun, İslam ülkelerinin ve çeşitli uluslararası hukuk kuruluşlarının ciddi bir tepki vermemesi, arkasına Amerika, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin gücünü alan darbecileri daha da azgınlaştırmaktadır. Bu durum, bizlerin kardeş olma ve ümmet olarak birlik içinde hareket etme sorumluluğumuzu bizlere tekrardan hatırlatmalı. Bizler biliyoruz ki, bu Ümmet Allah’ın ipine sımsıkı sarılıp dini yalnızca Allah’a has kılarak yaşadıkça daima güçlü olacak ve o zalimlerin tuzakları kendi başlarına dönecektir.”
Genç İHH Teşkilat Sorumlusu Mesut Karayılan da, Doğu Türkistan’da yaşananlara dikkat çekti.
Çin’in, 1949 yılından bu yana işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’da, zulmünü her geçen gün arttırarak devam ettiğini ifade eden Karayılan, Can, mal, nesil, akıl, inanç, eğitim ve namus gibi her alanda onlarca senedir devam eden baskı ve zulmün yanına, “Toplama Kampları” adıyla bir yenisi daha eklendi. İnsan hak ve hürriyetlerini koruyan Müslüman gençler olarak, Çin Halk Cumhuriyeti ve Çin Komünist Partisi’nin, Doğu Türkistan’daki Uygur, Kazak, Kırgız gibi Müslüman gruplara karşı etnik ve dini ayrımcılık temelli politikalarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.
Açıklamaların ardından idam edilen gençler için dua edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir