Hükümlü ve tutukluların el emeği ürünleri yarıştı

985

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki çini atölyesinde çalışan tutuklu ve hükümlülerin yapmış olduğu eserler için ”El sanatları çini yarışması” düzenlendi.
Ceza İnfaz Kurumunda açılan atölyelerde çini sanatını öğrenerek ürün ve eserler ortaya koyan tutuklu ve hükümlülerin el emeği, göz nuru çalışmaları, düzenlenen yarışmada çini sanatçıları tarafından incelendi.
Jüri üyeliğini, çini sanatçıları Mehmet Koçer, Mehmet Yıldırım, Nida Olçar, İsmail Yiğit, İbrahim Kocaoğlu ve Fikret Aydoğdu’nun yapmış olduğu yarışmada, çiniden yapılan tabak, vazo, pano gibi ürünler, tasarım, desen ve özgünlük gibi kriterlere göre değerlendirildi.
Yapılan değerlendirme sonrasında derece alan eser sahiplerinin ödülleri, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Semih Hamedi ve Kurum Müdürü Kasım DEmiralp tarafından, düzenlenen törenle verildi.
Akbey, törende yaptığı konuşmada, cezaevindeki atölyelerin, hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmaları açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.
Hükümlü ve tutukluların hayata yeniden kazandırılması açısından da atölyelerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Akbey, şunları kaydetti:
“Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda 1994’ten bu yana başta çinicilik olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösterilmekte. Bu atölyelerimiz, tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizin meslek sahibi olmaları ve yeniden hayata hazırlanmaları bakımından oldukça önemli. İnfaz kurumumuz, insanların kapatıldığı kapalı bir kurumdan ziyade Kütahya’mızı, çinimizi tanıtma alanında büyük önem taşımakta. Bugün burada yapılan yarışmadaki eserlerin her biri benim gözümde birincilik değerine sahiptir. Burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yarışmada eserleri değerlendiren jüri üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”
Hamedi ise, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak atölyelerde üretilen ürünlerle, önümüzdeki aylarda İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Denizli, Eskişehir, Samsun, Adana, Konya illerinde düzenlenecek olan İşyurtları Kurumu Ürün ve El Sanatları Fuarlarına katılacaklarını söyledi.
Kurum müdürü Demiralp de, fuarlarda, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun memnuniyetle karşılandığını, fuarlar aracılığıyla Kütahya’yı tanıtma fırsatı elde ettiklerini belirtti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir