6 bin 428 gıda işletmesi denetlendi

929

Kütahya Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Kütahya’da faaliyet gösteren 6 bin 428 adet gıda işletmesinin tamamının denetlendiğini bildirildi.
Yapılan denetimler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere toplamda 594 bin lira idari para cezası uygulandı.
Kütahya Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kütahya’da faaliyet gösteren 6 bin 428 adet gıda işletmesinin tamamının denetlendiği, ayrıca bazı işletmelerin ise birden fazla denetlendiği belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kütahya’da bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri risk esasına göre yapılmakta olup; ayrıca Alo 174 gıda ihbar hattına gelen şikâyetler üzerine hızlı bir şekilde denetimler gerçekleştirilmektedir. 2018 Yılı içerisinde İlimizde mevcut 6 bin 428 gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmeleri 9 bin 222 kez denetlenmiş olup denetlemelerimiz devam etmektedir. Yapılan tüm denetimler Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine de kayıt edilmektedir. Denetimlerin etkinliğini artırmak amacıyla gıda işletmelerinden 328 adet numune alınmış ve numune sonucu olumsuz olan işletmelere idari para cezası işlemi uygulanmıştır. Yapılan denetimler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere toplamda 594 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir