İHH Kütahya yardım elini her yere uzatıyor

1004

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği 2018 yılı faaliyetlerinin kamuoyuna açıklandığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan dernek başkanı Mustafa Yenipazar, gönüllü iyilik ordusunun neferi olma yolunda ilerlediklerini söyledi.
Toplantıya İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, İHH Kütahya Şubesi Kurucularından 25 ve 26. Dönem Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı ve İHH Kütahya Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“TÜRKİYE’DE EN ETKİN GÖREV YAPAN İLLER ARASINDA”
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği’nin 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetlerinin konuşulduğu toplantıda, 25 ve 26. Dönem Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, bugün 5.Yılında İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği’nin Türkiye’de en etkin görev yapan ve en fazla yardım toplayan iller arasında yer almayı başardığına dikkat çekti.

“BÖYLE BİR İLDE YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Toplantıda yardım faaliyetlerinde emeği geçenlere ve bir miktar da olsa katkılarını esirgemeyen Kütahya halkına teşekkürlerini sunan Nazlı, “Böyle bir ilde yaşamaktan mutluluk duyuyorum ve hayırlı çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“TEŞKİLATIMIZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”
2014 yılında 7 kişi ile kurulan derneğin bugün 40 kişilik yönetim kurulu ve 600’e yakın gönüllüsü ile hemen hemen bütün ilçe teşkilatlarında faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden İHH Kütahya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yenipazar, “İyilik öncelikle yakın çevreden başlayıp ulaşabildiğimiz yere kadar ulaştırmaktır. Biz de önce kendi çevremizden başlayarak ihtiyaç sahiplerine ve elinden tutulması gereken kardeşlerimize ulaşıyoruz. Sürekli onları takip ederek ihtiyaçlarını karşılama gayreti içerisinde oluyor ve bunları yaparken kurumsal bir yaklaşımla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yenipazar, 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmiş oldukları çalışmaları şu şekilde anlattı:
“2018 yılı yardım çalışmaları kapsamında tarım işçilerine 50 adet gıda paketi, ihtiyaç sahibi ailelere her ay 150 adet market kartı, 120 aileye kömür yardımı ve Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Ulu Cami’de mülteci ve yerli ailelere 1000 kişilik iftar verildi. 500 aileye gıda yardımı, 59 yetime bayram harçlığı ve bayramlık yardımı yapıldı. Kurban çalışmaları kapsamında derneğe 168 hisse kurban bağışı yapıldı ve 200 aileye kurban eti dağıtıldı. Suriye’ye için içerisinde 2.317 çuval un, 500 adet su termosu, 200 koli giysi ve 300 koli gıda malzemesi bulunan yaklaşık 300.000 lira değerinde 8 tır dolusu yardım gönderildi. 2018 yılında Çad, Mali, Sudan ve Gine de olmak üzere 4 su kuyusu açtırdık ve dünya üzerinde su bulma konusunda problem yaşanan ülkelerde su kuyuları açtırmaya devam ediyoruz.”

YENİDEN GÖRMEYE VESİLE
Afrika’daki katarakt hastaları için yapılan yardım kampanyalarında toplam 110 katarakt ameliyatı gerçekleştirdiğini ifade eden Yenipazar, sadece 500 liralık bir bağışla bir kişinin yeniden görmesine vesile olunabileceğini dikkat çekti.

YETİMLERE SAHİP ÇIKILIYOR
Yetim çocukların hızla çoğaldığını ve bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Yenipazar, Kütahya İHH olarak yaklaşık 1000 yetim çocuğa sadece maddi desteğin yanında sinema etkinliği, piknik, hatıra ormanı ve doğum günü gibi faaliyetlerin hayata geçirildiğini belirtti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir