‘İstek ve beklenti projeleri’

1038

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, seçilmesi halinde hayata geçireceği bazı projelerini kamuoyuyla paylaştı. Işık’ın 1. Grup projeler olarak adlandırdığı projelerde sosyal belediyecilik vurgusu ön plana çıktı.

“PROJELER VATANDAŞIMIZIN İSTEK VE BEKLENTİLERİNE GÖFRE HAZIRLANDI”
MHP Merkez İlçe Başkanlığında, İl Başkanı Ferhan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı İsmail Küçük, Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk ve partililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Işık, projelerin uzman ekip tarafından vatandaşların istek ve beklentileri dikkate alınarak hazırlandığını söyledi.
Proje hazırlamanın emek, beyin ve ekip işi olduğuna dikkat çeken Işık, şunları söyledi: “Projeler, vatandaşımızın sesini duyup o sese kulak veren bir ekibin yazılı doküman haline getirdiği ve seçim öncesi vatandaşımıza yaptığı taahhüdüdür. Bundan sonra açıklayacağımız her bilgi ve belge vatandaşımızın 5 yıl boyunca saklayıp, günü geldiğinde bize, ‘Böyle demiştiniz, bunu yaptınız veya yapmadınız’ şeklindeki geri dönüşlerin kontrol edildiği bilgi kümeleridir. Rabbim, çıktığımız bu yolda bizi milletimize mahcup eylemesin. Kütahya’mız ve Kütahyalılarımız için hayırlı olmasını diliyorum.”

“BELEDİYECİLİK DOKUNMAKTIR, DÜŞÜNMEKTİR, HİSSETMEKTİR”
Işık, “Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Gülümseyen yüzdür ve uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Darda kalanların acil yardımcısıdır. Kütahya’daki belediyeciliğimiz de genel başkanımızın çizdiği bu ufuk kapsamında olmalıdır sorusuna, “Halka hizmet Hakka hizmettir” anlayışını esas alan, yüreği Kütahya için çarpan inançlı, fedakar, birikimli ve teknik bir ekip işidir. Vatandaşlarımız buna göre belediyeciliği algılayıp tercihlerini yapacaklardır. Belediyecilik, temiz, çağdaş, sosyal, tarihi ve kültürel değerlerimizin korunduğu, turizm, termal sağlık kenti bir Kütahya için katılımcı, şeffaf ve üretken belediyecilik anlayışının hakim kılınmasıdır” dedi.

“SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜMLERİ HAZIR”
Kütahya’nın temel sorunlarını bildiklerini, hazırladıkları projelerde hepsinin karşılığının olduğunu belirten Işık, şunları söyledi: “Kütahya’mızın tespit ettiğimiz belli başlı sorunları şu şekildedir. Kütahya’mızda vatandaşlar arası iletişim ve etkileşim bozulmuş, bölgenin düşük milli gelirli, Batı Anadolu’nun küçülen tek ili, bölgenin en yaşlı ili, yatırım ve istihdamı yetersiz, üniversite gençlerinin ikamet etmediği, porsuk havzası koruma planlarının kısıtladığı, kentleşememiş (otopark, ulaşım, çevre vb.), sportif faaliyetlere yönelik altyapısı yetersiz, sahip çıkılmayı bekleyen kadim bir ildir. Temel hedeflerimizi ise sosyal barışı sağlamak, göçü durdurup ilimizi büyütmek, il nüfusunu gençleştirmek, Kütahya’yı tercih edilen beş ilden biri yapmak, Kütahyaspor’u 1. lig takımı yapmak.”

IŞIK SOSYAL PROJELERİNİ AÇIKLADI
Seçilmesi halinde benimseyecekleri yönetim anlayışı ve bazı projeleri ile ilgili bilgiler veren Işık, “Açık kapı belediyeciliği, katılımcı yönetimi, şeffaf ve sosyal belediyeciliği, mahallinde hizmet ve buluşmayı sağlayacağız. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde Hilal Bebek Projesi kapsamında yeni anne baba olan çiftlerin mutluluğu paylaşılacak, bu amaçla yapılacak ziyaretlerde; bebek için gerekli giysi ve bakım malzemesi ilgili aileye armağan edilecektir. Kadın ve Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezi Projesi ile belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak bu merkez ile kadın ve çocuklarımıza rehberlik hizmetleri verilecek ve her türlü sorunu çözüme kavuşturulacaktır. Engelsiz Belediyecilik Projesi, Engelsiz Ulaşım Projesi, Engelsiz Araç Projesi, Tıbbi Destek Projesi, Evde Engelli Bakımı Projesi, Engelli İstihdamı Projesi, Panik Butonu Projesi, Evde Yaşlı Bakımı Projesi, Yaşlı Bakım Evleri Projesi, Kimsesizler Evi Projesi, Aşevi Projesi, Gıda Bankacılığı Projesi, Hilal Kart Projesi, Diğer Sosyal Yardım Projeleri, Şehit ve Gazilerimiz Projesi, Cenaze Defin Hizmetleri Projesi ile Cenazesi olan vatandaşın bir telefonu ya da şahsen başvurusu üzerine tüm hizmetler Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yerine getirilecektir. Cenaze Nakil Hizmetleri Projesi, Mezarlıklar Projesi, Camiler ve Mescitlerle İlgili Projeler, Sağlıklı Bireyler ve Toplum Projesi, Uyuşturucuyla Mücadele Projesi, Aile Eğitimi ve Rehberlik Projesi, Tedavi Destek Yardımı Projesi, Hasta Nakil Hizmeti Projesi, Hasta Yakını Barınma Hizmeti Projesi, Hasta Refakat Hizmetleri Projesi, Emeklilerle İlgili Projeler, Hayvanlarla İlgili Projelerimiz hazırlanmış durumdadır.”
Işık, önümüzdeki günlerde de diğer projelerini açıklamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir