“Milli irade sandığa yansımalı”

905

Vali Dr. Ömer Toraman, “Milletin iradesinin sandığa en net şekilde yansıması için her kurumun üzerine düşen görevi büyük bir titizlikle yerine getirmesi gerekiyor” dedi.
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan “Yerel Seçimler”in Kütahya’da güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında “Seçim Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi.
İl Özel İdaresinde İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Kenan Eskin ile Ali Bezirgan, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, kaymakamlar ile bazı daire müdürleri katıldı.

“TÜM SEÇİMLER ŞAİBEDEN UZAK ŞEFFAF SÜREÇLERLE İDARE EDİLDİ”
Türkiye’nin çok partili siyasal hayatında çok sayıda seçim gerçekleştirdiğini ve her seçimden başarıyla çıktığını ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Türkiye’nin çok partili demokratik hayata geçtiği andan itibaren yapmış olduğu seçimler her türlü şaibeden uzak, açık, aleni, şeffaf süreçlerle idare edildi.” dedi.
Milletin iradesinin sandığa en net şekilde yansıması için her kurumun üzerine düşen görevi büyük bir titizlikle yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Vali Dr. Ömer Toraman, “Başta mülki amirlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa büyük bir titizlikle yerine getiriyorlar. Seçimlerde en önemli hadise vatandaşların iradesini sandığa yansımasını temin etmektir. Vatandaşlarımız oy vermeye gelirken, oy verirken ve oy verdikten sonra ayrılırken hiçbir zorlukla karşılaşmamalı. Hiçbir engelleyici unsur önlerine çıkmamalı. Bu manada oy kullanma mekânlarının erişilebilir olması, özellikle yaşlılar, engelliler vs. gibi fiziksel zorluk çeken kesimlerin de kolay erişimine dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“2 BİN KOLLUK KUVVETİ GÖREV ALACAK”
31 Mart Yerel Seçimleri’nde 2 bin kolluk kuvvetinin görev alacağını aktaran Vali Dr. Ömer Toraman, “En son yapılan genel seçimlerde il genelinde yaklaşık bin 500 civarında kolluk kuvvetimiz sahada görev yaparken bu seçimlerde inşallah bu sayı 2 binin üzerinde” dedi.
İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünün seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası güvenlik önlemlerine dair sunum eşliğinde bilgiler verdiği toplantıda, kaymakamların seçim güvenliğiyle ilgili hazırlıklarının gözden geçirilmesi ve seçim günü seçimin takibi ve koordinasyonu ile ilgili Valilik ve ilçelerde Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezlerinin oluşturulması konuları görüşüldü.
Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir