Ek binadaki otopark sıkıntısına çözüm önerisi

887

Hastane ek binada yaşanan otopark sıkıntısı vatandaşlara zorlu anlar yaşatırken bazı vatandaşlar da çözüm için buldukları projelerle yetkililere seslendi.

YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİ TEHLİKEDE
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binasında uzun zamandır otopark sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Hastane bahçesinin yetersiz kalmasından dolayı hastaneye gelen birçok kişi aracını park etmek için yer arayışına girerken bazıları da hastane etrafındaki yol güzergahlarına araçlarını park ederek yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşürüyor.
Hastane civarında esnaflık yapan Şaban Tahtalı, birçok kişinin otopark sıkıntısı yaşadığını ve araçlarını kaldırıma park ederek hastaneye gitmek zorunda kaldığını söyledi.
Bazı sürücülerin araçlarının anahtarını bırakmak istediğini belirten Tahtalı, “Hastanede yaşanan otopark sıkıntısı uzun zamandır devam ediyor. Bazı sürücüler aracını park edebilmek için yaklaşık 2 kilometre uzakta yer bulurken bazıları da kaldırımlara park ederek yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşürüyor. Bazı sürücüler araçlarını ikinci sıraya park edip anahtarını bize bırakarak olası bir durumda bizim araçlarını çekmemizi istiyorlar. Ama biz bunu kabul etmiyoruz. Çünkü biz o aracı alsak park edecek yer bulamayacağız. Biz de sıkıntı yaşayacağız. Yetkililerden isteğimiz bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması” diye konuştu.

“HASTANENİN ÜST KISMI OTOPARK OLABİLİR”
Hastanenin bulunduğu Saray Mahallesinde yaşayan Mahmut Erdoğmuş da benzer sıkıntılara dikkat çekerek çözüm önerisinde bulundu.
Hastanenin üst kısmında yer alan boş alanın projelendirilip otopark yapılmasının sorunu kökten çözeceğini ifade eden Erdoğmuş, şunları kaydetti:
“Hastane ek binasının burada bulunması gerçekten bu bölge için çok önemli. Ancak ek binanın otopark sıkıntısı hastaneye gelenler kadar bizi de sıkıntıya düşürüyor. Bizler bazen aracımızla bir yere gidecek olduğumuzda geldiğimizde kapımızın önündeki park yerimize araç park etmiş oluyor. İnsanlar aracına yer ararken mecburiyetten boş bulduğu yere aracını koyuyor. Otopark sorunu şehrimizin genel sorunu olsa da hastanenin üst kısmında yer alan boş alanın otopark olarak düzenlenmesi en azından hastanenin bu sıkıntısını çözecektir. Yetkililerimizin bu konuyu dikkate alarak çalışma yapmasını bekliyoruz.”
Öte yandan bazı vatandaşlar da ek bina acil bölümünün üst kısmında yer alan polikliniklere geçiş alanının kapatılmasıyla hem hastane çalışanlarının hem de vatandaşlarının sıkıntı yaşadığını, bu geçişin yeniden açılması gerektiğini belirttiler.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir