Yaban hayvanlara yem bıraktı

955

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yoğun kış şartları dolayısıyla tabiattaki kar örtüsü sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yem desteğinde bulundu.

YEMLEMEYE ÖĞRENCİLER DE KATILDI
Özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin zorlu kış şartlarında aç kalmasını önlemek amacı ile yapılan yemleme çalışmaları öğrencilerin de katılımı ile gerçekleştirildi. Simav İşletme Müdürlüğünce yapılan yemleme etkinliğine Aksaz Orman İşletme Şefi Yasin Çağrı Doğmuş, Orman Muhafaza Memurları ve Hisarbey Köyü Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

HER CANLININ HAYATI ÖNEMLİ
Öğrencilere doğadaki diğer canlıların hayatlarının da insan hayatı kadar önemli olduğu anlatılıp bu konuda bilinçlenmeleri sağlanırken, yaban hayvanlarının kış şartlarında hayatlarını devam ettirirken karşılaştıkları güçlükleri aşmaları için orman içerisinde belirlenen bölgelere beslenme sıkıntısı çekmemeleri için yem bırakıldı.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlardan da imkanları dahilinde kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara karşı gerekli duyarlılığın gösterilmesini istediler.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir