Yarıyıl Tatilinde Kütahya sizi bekliyor

998

Eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyılı sona erdi. Çocuğunuz için karne hediyesi olarak bir tatil planınız var ve hangi şehir olsun diye düşünüyorsanız adresiniz UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehir” unvanına layık görülen, dünyaca ünlü Evliya Çelebi ile Ezop’un memleketi Kütahya olsun.
Yer altı ve yer üstü zenginliklerinin yanı sıra, doğal güzellikleri, şifalı kaplıcaları, termal merkezleri, tarihi ve kültürel değerleriyle Kütahya misafirlerini bekliyor.
Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nde kayak yapabilir, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan ve “İkinci Efes” olarak adlandırılan “Aizanoi Antik Kenti”nde tarihi bir yolculuğa çıkabilir, yarıyılın yorgunluğunu Kütahya’nın termal sularında atabilir, Domaniç’te kuruluşun, Dumlupınar’da zaferin onurunu yaşayabilirsiniz.
Kütahya merkezde dünyanın ilk ve tek bağımsız “Çini Müzesi”ni, dünyadaki 20 Amazon lahdinden en sağlamının sergilendiği Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni, sürgüne gönderildiği yıllarda Kütahya’da ağırlanan Macar Milli Kahramanı Lajos Kossuth’un müzesini, Kütahya’nın birbirinden değerli camileri olan Ulu Cami, Çinili Cami, Yeşil Cami gibi tarihi camilerini, 72 burcu ile ülkemizin 3. büyük kalesi olan Kütahya Kalesi’ni, Döner Gazino’yu ziyaret edebilir, tarihi Germiyan Sokağı’nda tarihi dokunun izlerini sürebilirsiniz.
Zafer Meydanı’nda ise yüzyıllar boyunca dünyanın en iyi çini ustalarını yetiştiren, UNESCO tarafından “Zanaat ve Halk Sanatları” alanında “Yaratıcı Şehir” unvanı alarak dünyada 180, alanında ise 37 şehirden biri olan Kütahya’nın simgesi “Vazo” sizleri bekliyor.
Domaniç’te “Osman Gazi’nin Beşiği” olarak kullanılan “Mızık Çamı”nı görebilir, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi “Hayme Ana”nın kabrini ziyaret edebilirsiniz. Domaniç dağlarında kış kampı yapabilir, eşsiz ormanlarında doğa yürüyüşünün keyfine varabilirsiniz.
Kuruluşun onurunu yaşadıktan sonra kurtuluşun onurunu da yaşamak için bu kez adresiniz Dumlupınar olsun. 30 Ağustos 1922’de Türk Ordusunun büyük zaferini kazandığı topraklarda, 137 bin şehidimiz anısına yapılan Dumlupınar Şehitliği’ni, Kurtuluş Savaşı sırasında Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı ve günümüzde müze olarak hizmet veren “Atatürk Karargah Evi”ni ziyaret edebilir, Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde Kurtuluş Savaşı’na ait çeşitli silah, kılıç vb. gibi malzemeler ile o günleri yansıtan fotoğrafları ve eserleri inceleyebilirsiniz.
Çavdarhisar’a geldiğinizde UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan dünyanın ilk borsasını, insanlık tarihinin en önemli tapınaklarından biri olan Zeus Tapınağı’nı, dünyanın ilk örneklerinden Stadyum-Tiyatro kompleksiyle zamana meydan okuyan Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.
Gediz’de ise sizi Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olarak bilinen Murat Dağı bekliyor. Üç ayrı iklime ait zengin florasıyla bilim dünyasının da ilgi odağı olan Murat Dağı 1850 m. yükseklikteki Sarıçiçek Yaylasında, muhteşem orman havası, kayak merkezi ve şifalı suları aynı anda kullanabilirsiniz. Murat Dağı’ndan sonra Eskigediz’i ziyaret edip tarihi konakları, tarihi su kemeri ve binlerce yıllık tarihi kalıntıları görebilirsiniz.
Ödüllü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın memleketi Tavşanlı’da, Tavşanlı Göbel Termal Turizm Merkezi’nin şifalı sularında dinlenebilir, tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görebilir, birbirinden lezzetli leblebilerinden tadabilirsiniz.
Kütahya’nın yeşillikleriyle adından söz ettiren bir diğer ilçesi de Simav. Simav’da Hisar Asar Kalesi’ni ziyaret edebilir Evliya Çelebi’nin övgüyle söz ettiği Simav Eynal Turizm Merkezi ve her mevsim yeşilliğiyle büyüleyen Gölcük Yaylası’nda keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Eğrigöz Dağı, Murat Dağı, Yeşildağ, Akdağ, Simav Dağı, Yellice Dağı, Türkmen Dağı, Şaphane Dağı ile Frigya Vadileri, Çamlıca, Gölcük Yaylası ve Domaniç ormanları gibi pek çok yerde doğa yürüyüşü yapabilir, keyifli bir yarıyıl tatili geçirebilirsiniz.
Gediz Murat Dağı Termal Turizm Merkezi, Gediz Ilıcasu Termal Turizm Merkezi, Simav Eynal Turizm Merkezi, Simav Çitgöl Turizm Merkezi, Simav Naşa Termal Turizm Merkezi, Emet Termal Turizm Merkezi, Emet Dereli Termal Turizm Merkezi, Tavşanlı Göbel Termal Turizm Merkezi, Hisarcık Esire Termal Turizm Merkezi, Yoncalı Kaplıcaları, Emet Yenice Kaplıcaları’nın termal sularında doyumsuz bir tatil geçirebilirsiniz.
Kütahya, hem çocuğunuz hem de sizin için keşfedilmeyi bekleyen güzellikleriyle iyi bir tatil durağı olabilir.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir