Karla mücadele çalışmaları

814

Kütahya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle olumsuzluklar yaşanırken şehir merkezi, karayolu ve köy yollarını açma, temizleme çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

ŞEHİRLER ARASI YOLLAR AÇILDI
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Kütahya’yı Eskişehir, Afyonkarahisar, Bursa ve Balıkesir’e bağlayan kara yollarında ulaşım sağlanmaya başlandı. İl genelinde aniden başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan şehirler arası bağlantı yolları, kara yolları ekiplerinin tuzlama ve küreme çalışmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı. Öte yandan, olumsuz hava koşullarından dolayı Kütahya Zafer Hava Limanı’ndaki uçuşların iptal olması nedeniyle umreye gidecekler yolculuklarını gerçekleştiremedi.

ÖZEL İDARE KÖY YOLLARINI AÇTI
Kütahya İl Özel İdaresi kar yağışının başlamasının hemen ardından başlattığı çalışmalar ile yolu kapanan 548 köyün ilk etapta 480’inin yolunu ulaşıma açtı. 60 köyün yolu ise dün açılarak köylere ulaşım sağlandı. Kütahya İl Özel İdaresi yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma ekibi çalışmalarında ilçelerle birlikte toplam 109 personel görev yapıyor. İl genelinde toplam 69 adet makina ile 21 servis aracı hizmet veriyor. Yol açma çalışmalarının yanı sıra köy yollarında yollarda mahsur kalan araçlar kurtarılarak vatandaşlara yardımcı olundu. Kapalı köy yollarının en kısa süre içerisinde halkın hizmetine tekrar sunulması için çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor.

ŞEHİR İÇİNDE ZAMAN ZAMAN SIKINTI YAŞANDI
Kar yağışından şehir merkezi de oldukça olumsuz etkilendi. Kütahya Belediyesine bağlı ekipler ana ve ara arter yolları açmak için küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürse de bazı bölgelerde olumsuzluklar yaşandı. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasını istemeyiz. Gönül istiyor ki her yeri kısa bir zamanda temizleyelim. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz ve tüm ekiplerimizle gece gündüz demeden yol açma çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.
Öte yandan itfaiye ekipleri, şehir merkezinde kardan dolayı ağırlaşan ağaç dallarını keserek önlem aldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir