Mekke’nin Fethinin 1388. yıl dönümü kutlandı

891

Mekke’nin fethinin 1388. yılı dolayısıyla Kütahya’da kutlama programı düzenlendi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programı İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
AGD şube başkanı Erol Taşkın, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak Mekke’nin fethini 81 şube ve 600’e yakın noktada kutladıklarını belirtti.
Dernek olarak inançlı ve çalışkan bir nesil için çalıştıklarını dile getiren Taşkın, şunları kaydetti:
“Anadolu gençlik derneğimiz geçmişten beri dini inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayreti içinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında olan tarihine, çağına ve yarınlarına duyarlı kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında, emek sahibi oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olduğu müdahalesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve her ırktan herkesi kardeş bilirken hangi dilden dinden olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı kendimize görev olarak kaydediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilmez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve saadeti bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı geliştiren ve tahakküm altına almayı çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz. Her insan sevgi, şefkat ve merhamet ile yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları vicdanları karartacak boyutları aşan eğlence tutkularını sömürüye dayanan zenginliği ahlaki değerlerden yoksun beyni paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları insanları önemsemeyen teknolojiyi haksızlığa karşı ses çıkarmayan bir dil anlayışının toplumun yürümesinde ve yok oluşunda en önemli faktörler olarak görüyoruz. Komşusu açken tok yatmayı kendimiz için bir utanç vesilesi sayıyoruz. İnsanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmayı sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz.”
Dernek olarak Mekke’nin Fethi programlarını düzenlemeye devam edeceklerini de kaydeden Taşkın, “Anadolu Gençlik Derneği olarak ilk günden beri geleneksel olarak kutladığımız Mekke’nin Fethi programlarımızı 81 şubemizde icra etmekteyiz. Biz yılbaşı gecesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı bir tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimiz bizimle burada olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Anadolu gençlik derneği olarak aralık ayında tüm Lise ve İmam Hatiplerimiz de Siyer-i Nebi yarışması düzenledik. Peygamberimizin ahlakını, mücadelesini yakından tanımalarını hedefledik. Yine Kızılcahamam’da üniversite gençliğimiz ile geniş bir katılım olarak iki günlük eğitim programları düzenledik. Anadolu Gençlik Derneği olarak ilk günden beri geleneksel olarak kutladığımız Mekke’nin Fethi programlarımızı 81 şubemizde icra etmekteyiz. Biz yılbaşı gecesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı bir tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Siz değerli misafirlerimiz bizimle burada olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programa konuşmacı olarak katılan AGD İstanbul Şubesi Eğitim Komisyon Başkanı Muzaffer Aktürk de Mekke’nin Fethi ile ilgili bilgiler verdi.
Şiir dinletisi, ezgi ve ilahi konserinin de verildiği etkinlikte siyer-i nebi yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir