Yeni uygulamaya hazırlık

960

Kütahya’da öğrenci ve öğretmenler, halkı plastik poşet kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla pazar filesi ve kese kağıdı dağıttı.
‘BİR POŞET BİN NASİHATE BEDELDİR’
Yetenekli çocuklara eğitim verilen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları ‘Bir poşet bin nasihate bedeldir’ projesi kapsamında merkez pazaryerinde bilgilendirme yapıp pazar filesi ve kese kağıdı dağıttı.
Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Fazıl Akkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, poşet kullanımı konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirtti.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER BİLGİLENDİRDİ
Poşet kullanımını azaltmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Akkoç, şunları söyledi: “Poşetlerin doğaya verdiği zarar herkesin malumu.10-15 dakika için kullanılan bir poşet yaklaşık 450 yıl doğada kaybolabiliyor. Bu gerçekten ürkütücü bir durum. Biz bu duruma sessiz kalmamak için Bilim Sanat Merkezi olarak harekete geçtik. Öğrencilerimizin hazırladığı ‘Bir poşet bin nasihate bedeldir’ projesi ile halkımıza bilgilendirme yapmak istedik. Burada, proje kapsamında öğrencilerimiz vatandaşlarımıza, hazırladıkları kese kağıtlarını ve fileleri ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Bir nebze de olsa ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Halkımızı da projemize destek olmasını bekliyoruz.”

POŞETLER DOĞAYA ZARAR VERİYOR
Projede görev alan ve vatandaşlara pazar filesi dağıtan öğrencilerden Betül Süat da, “Türkiye çok güzel bir ülke. Ancak yakından baktığımızda bu güzelliği bozan bazı şeyler var. Çöpler, atıklar ve özellikle de naylon poşetler. Bu atık ve poşetler doğaya, insan ve hayvanlara zarar veriyor. Artık poşetlerin olmadığı bir yaşam
düşünmek mümkün. Gezegenimizin korunmasına katkıda bulunmak istiyorsak naylon poşet kullanımını azaltmalı, plastik olmayan çanta, file ve kese kağıdı kullanmalıyız.” diye konuştu.
Öğrencilerden file ve kese kağıdı alan vatandaşlar da projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir