Komik-i Şehir Naşit Bey tiyatro gösterimi sahnelendi

1388

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘’Komik-İ Şehir Naşit Bey’’ yetişkin tiyatro gösterimi seyirci ile buluştu.
Gökhan Eraslan tarafından yazılan, yönetmenliğini Ali Yaylı’nın üstlendiği, Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Deren Özgen, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Rıdvan Çelebi, Semah Tuğsel, Sinan Bengier, Şeyda Arslan’ın rol aldığı yetişkin tiyatro oyunu Kütahyalı tiyatroseverlerden tam not aldı.
Türk Tiyatrosu’nun önemli isimlerinden Naşit Özcan’ın yaşamından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu’nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu’nun yaşadıkları süreci aktaran gösterim Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezini dolduran vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.
2 Perdelik gösterim sonrası tiyatro sanatçılarını performansından dolayı tebrik ederek, günün anısına hediye takdim eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Tüm Kültür Sanat etkinliklerimizde olduğu gibi bu akşamda bizleri yalnız bırakmayan siz kıymetli hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Bu akşam burada sahne alarak şehrimizde misafirimiz olan değerli tiyatro sanatçılarımıza başarılı performanslarından dolayı sizler ve belediyemiz adına teşekkür ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.
’Komik-İ Şehir Naşit Bey’’ yetişkin tiyatro oyununu Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, STK Temsilcileri ve çok sayıda tiyatrosever izledi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir