Milletvekili Erbaş şehir hastanesini meclise taşıdı

957

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın şehir hastanesini meclise taşıdı. Erbaş, “Bu hastaneden Kütahya halkı olarak umudumuz kalmamıştır” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2019 bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahyalıların yıllardır tamamlanamayan şehir hastanesi ile ilgili artık umutlarının kalmadığını söyledi.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM kürsüsündeki konuşmasında “Kütahyalı hemşerilerimizin önemli bir sıkıntısı da maalesef sağlık problemidir. Şehir hastanemiz yok, 2007 yılında başlayan inşaat aradan on bir yıl geçmesine rağmen ancak yüzde 11’seviyesine ulaşmıştır. Bu saatten sonra da yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan bu hastaneden Kütahya halkı olarak umudumuz kalmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın buna başka bir çözüm bulması gerektiğine inanıyoruz. Ya bu anlaşmanın feshedilip TOKİ aracılığıyla devlet hastanesi şekline dönmesi lazım ya da bu işi alan firmaya bir kredi bulmamıza yardımcı olmaları gerekmektedir. Bu konu yalnızca Kütahya şehir merkeziyle kalmadı. Simav, Emet, Gediz ve Tavşanlı ilçelerinde de çok güzel hastaneler yapıldı. Şayet bu hastaneleri biz otel olarak inşa etmediysek bu hastanelerin içini doldurmamız lazım. Maalesef bu dört büyük şehrimizdeki hastanelerimiz sağlık personeli ve doktor açısından 1970’leri aratmıyor. Sayın Sağlık Bakanıma buradan sesleniyorum. Sağlık açısından Kütahya gerçekten 1970’leri yaşıyor. Bu ilçelerde tamam, fiziki alan olarak çok güzel hastaneler yapıldı ama içi boş olduktan sonra her hastayı Kütahya merkeze taşımanın veya Eskişehir’e taşımanın veya Bursa’ya taşımanın gerçekten ama gerçekten bir anlamı kalmıyor. Bu konuda Sağlık Bakanımızın da çok duyarlı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir