Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Öğrencileri Bilişim Vadisinde

1685

Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinin öğrencileri Türkiye’nin Teknoloji ve Yazılım üssü olacak Bilişim Vadisini ziyaret etti.
Okul Müdürünün vermiş olduğu bilgiye göre SANLAB Simülasyon Şirketi ile imzalanan protokol kapsamında 2 yıldır geziler düzenleniyor. Gezilerde Kocaeli Bilim Merkezinin, Gebze Teknik Üniversitesinin, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve SANLAB Simülasyon şirketinin ziyaret edildiği öğrenildi.
SANLAB simülasyon şirketinin daveti ile gerçekleşen gezilerde öğrencilerin bilimsel Araştırmalara ve Ar-Ge çalışmalarına yönlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.
Gezide Amerika’daki Silikon vadisi benzeri bir şekilde yapılanan Bilişim Vadisi ziyaret edilen yerler arasındaydı. Bilişim Vadisi Uzmanları tarafından vadinin kuruluş amacı ve burada yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Bilişim Vadisinde faaliyette bulunan yazılım şirketlerinin yetkilileri ile de tanışma fırsatı bulan öğrencilere uzmanlar tarafından, Teknolojik Girişimcilik konusunda tecrübe paylaşımı yapıldı.
İstanbul’un tarihi mekanlarından Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Kapalı Çarşıyı da ziyaret eden öğrenciler İstanbul boğazında yapılan tekne turunun ardından Rahmi Koç Bilim Müzesini gezdi.
Burada Bilimin gelişimini görme fırsatı bulan öğrenciler farklı dönemlere ait çeşitli motorlu ve motorsuz araçları incelediler. Protokol kapsamında gezilerin ilerleyen aylarda devam edeceği öğrenildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir