Vali Toraman’dan Emet’e ziyaret

941

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ilçe ziyaretlerine Kütahya’nın Emet ilçesi ile devam etti.
Emet Kaymakamı Hasan Çiçek tarafından karşılanan Vali Dr. Ömer Toraman ilk olarak beraberindeki Emet ilçe protokolü ile birlikte Kaymakam Hasan Çiçek’in makamına geçti, ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.
Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, ilçenin yüzde 60’ının orman olduğunu, önemli termal kaynaklara sahip olan Emet’te 123 yataklı otel bulunduğunu söyledi. Dünyanın en büyük bor rezervine sahip olan Emet’te Maden Teknolojileri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi açılacağını da bildiren Kaymakam Hasan Çiçek, Türkiye’de sadece 4 ilde eğitim verecek olan lisenin 16 derslikli olacağını kaydetti.
Vali Dr. Ömer Toraman daha sonra Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca’yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ilçede yapımı devam eden ve tamamlanan projeler hakkında Vali Dr. Ömer Toraman’a bilgiler verdi.
EMET ETİBOR İŞLETME
MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET
Vali Dr. Ömer Toraman ziyaretlerine Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Emet Bor İşletme Müdürlüğü ile devam etti.
Ziyarette Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tanıtımı hakkında bir sunum yapan Emet Bor İşletme Müdürü Osman Zengin, Vali Dr. Ömer Toraman’a bilgiler verdi.
Dünya bor rezervinin yüzde 40’ının Emet’te olduğuna dikkat çeken Emet Bor İşletme Müdürü Osman Zengin, işletmenin çalışma yapısı, bor madeni ve kullanım alanları, dünya ve Türkiye’deki rezerv durumu hakkında detaylı bilgiler verdi.
Vali Dr. Ömer Toraman sunumun ardından Türkiye ve bölge için stratejik öneme sahip bor ile ilgili yapılan çalışmaları, üretim alanlarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.
Ziyaretlerde Vali Dr. Ömer Toraman’a Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Jandarma Komutanı Mukadder Demir ile Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım eşlik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir