Engellilere özel film gösterimi

915

Kütahya’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelliler yakınları ile birlikte Sera AVM’nin ev sahipliğinde film izledi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, kentteki bir alış veriş merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerle bir araya gelmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtti.
Birleşmiş Milletlerin belirlemiş olduğu ve 43 yıldır Türkiye’de de kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getiren Erenler, şunları kaydetti: “Engelliler Günü bir kutlama programı değil esasında bir farkındalık günüdür. Biz de bu anlayışla düzenlenen programlara katıldık. Bizler engelli kelimesini kabul etmiyoruz. Bir vesile ile doğuştan veya sonradan hayatında meydana gelen bir eksiklik olan kardeşlerimizle her zaman her ortamda birlikteyiz, beraberiz. Hükümetimiz de bu noktada gerçekten ciddi çalışmalar yaptı. Bundan sonra da hem sivil toplum kuruluşlarımızın bize bildirdiği doğrultuda hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla her zaman yanınızdayız.”
Engelli dernekleri adına konuşan Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış da engelli dernekleri olarak bir arada olduklarını söyledi.
Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek topluma seslerini duyurabildiklerini ifade eden Barış, “Bizler bugün bu programda 9 engelli sivil toplum kuruluşu olarak bir araya geldik. Rabbim inşallah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Biz görme, işitme, bedensel engellisiyle, yani akla gelebilecek bütün engel grupları olarak biz bugün buradayız ve bir aradayız. Hep birlikteyiz ve beraber hareket ediyoruz. Her programda ortaklaşa kararlar alıp problemlerimize ortaklaşa çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bizim tek amacımız, bünyemizde ve şehrimizde bulunan tüm engellilere faydalı işler yapabilmek. Bu hususta bizlere destek veren devlet büyüklerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bize bu ortamı sağlayan Sera AVM’nin değerli Müdürü Atakan Tahmas Beye de çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan engelli dernekleri başkan ve üyelerinin katıldığı program film izlenmesinin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir