İl Özel İdaresi 2019 yılı bütçesi 145 milyon lira

974

Kütahya İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı bütçesinin 145 milyon lira olarak belirlendiği bildirildi. Bütçe görüşmeleri sonrası açıklamada bulunan Vali Ömer Toraman, İl Genel Meclisi Başkanına ve üyelerine teşekkür ederek, hedeflerinin vatandaşlar için hep daha iyisini yapmak olduğunu belirtti.

2019 YILI BÜTÇEMİZ İLİMİZE HAYIRLI OLSUN
Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, 2019 yılı bütçesinin yapılan oylama sonucu, meclis üyelerinin oy birliği ile 145 milyon olarak belirlendiğini kaydetti.
Bütçenin yaklaşık 109 milyonunu birim müdürlüklerine ayırdıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: “Bunun birlikte çalıştığımız, paydaş olduğumuz kurum müdürlüklerine de 29 buçuk milyon gibi bir ödenek ayırdık. Bunların başında mevzuattan kaynaklanan ve gerçekleşen bütçenin yüzde 20’sini milli eğitime ayırıyoruz. Diğerini de öncelikli olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve AFAD’a belli oranlarda bütçe ayırıyoruz. Toplam 10 müdürlüğümüze de bu 29 milyonluk bütçe içerisinde bir pay ayırdık. Bunun yanında ilçe özel idare müdürlüklerimize 6,5 milyon gibi bir ödenek ayırdık. Öz gelirlerimizle, öz giderlerimizle personel giderimiz 24.14’tür. Bu, diğer iller göz önüne alındığında ve genel bir kamu maliyesi göz önüne alındığında iyi bir orandır. Bu sene yatırıma da yüzde 45 gibi bir pay ayırdığımızı düşünüyoruz. 2019 bütçemizin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

‘HİZMETLERDEKİ HEDEFİMİZ HEP DAHA İYİSİ’
İl Genel Meclisinin bütçe görüşmelerini takip eden Kütahya Valisi Ömer Toraman da, kırsal kesimlerin, belediye sınırları dışındaki alanlara hizmet götürme işinin özel idarelere ait olduğunu, bu yönüyle de İl Özel İdarelerin önemli olduğunu belirtti.
Kütahya’nın coğrafi olarak Türkiye’nin belli başlı büyük illeri arasında yer aldığını, bu coğrafyanın içerisinde köy sayısı itibari ile de oldukça ciddi bir köy sayısına sahip olduğunu ifade eden Toraman, şöyle konuştu: “Bu da burada yaşayan vatandaşlarımıza hizmet götürmesinde büyük mesuliyeti de özel idarenin omuzlarına yüklüyor. Sayın cumhurbaşkanımızın bize göstermiş olduğu bir hedef var. Diyor ki, “Vatandaşımıza sunduğunuz hizmetin standardını sürekli artıracağız.” Yani bir yere getirdikten sonra bununla yetinmeyeceğiz, bunun daha yukarısına çıkartmak için gayret göstereceğiz. Şehirlerimizde belediyelerimiz bu yönde gayret gösterirken kırsal kesimlere de özel idarelerimiz aynı hedef doğrultusunda başarı ile çalışıyorlar. Dolayısıyla hedefimiz hep daha iyisi. Vatandaşımız buna ziyadesiyle layık. Bu millete hizmet etmek büyük şeref, büyük bir gurur kaynağı. Herkese ne nispette düştüyse sorumluluk, hepimiz bu sorumluluğu yerine getirdiğimiz ölçüde de bunun manevi hazzını hep beraber yaşıyoruz. Asıl olan vatandaşımıza, milletimize hizmet etmek.”

“KIRSAL KESİMDE ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLER YAŞANIYOR”
Hizmetlerin kaynaklar nispetinde yapıldığına da işaret eden Toraman, şöyle devam etti: “Bu hizmetleri yürütürken elinizde bir bütçeniz var, sınırlı bir kaynağınız var. Bu kaynağı iyi yöneterek, doğru yöneterek vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyede temin etme zorunluğu var. Şu ana kadar görebildiğim kadarıyla Kütahya’mızda geçmişten bugüne kadar çok düzenli ve disiplinli çalışmalar yapılmış. Burada karar organı olarak meclisimize teşekkür etmemiz lazım. Ana istikameti, bütçemizi ve vatandaşlarımızın önceliklerini meclisimiz belirliyor. Çok isabetli kararlar alındığını, çok isabetli hizmetler yürütüldüğünü görüyorum. En başta alt yapı hizmetleri bizi çok meşgul eden bir faaliyet sahası. Geçmişte maalesef kırsal kesimi ihmal ettik. Kırsal kesime çok ciddi manada yatırım yapamadık ancak özellikle de hükümetimizin son dönemde uygulamaya koymuş olduğu KÖYDES projeleri ile çok ciddi kaynaklar ayrılmaya başlandı ve bu bütün Türkiye sahasında kendisi gösterdi. Kırsal kesimdeki alt yapıda inanılmaz bir dönüşüm ve iyileştirme yaşanıyor. Bugün bunun en üst seviyesi olarak kabul edilen sıcak asfalt veya sıcak karışım denilen asfalt standardına ulaştı. Bundan dolayı mutluluğumuz, memnuniyetimiz en üst seviyede. Vatandaşımız o yollardan gidip gelirken büyük bir memnuniyet duyuyorlar, konforla seyahat ediyorlar. Onlara layık bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Bugünlere geldiğimiz için yüce Allah’a şükrediyoruz.”
Hizmetleri nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve meclis üyelerine teşekkür eden Toraman, “Hedefte birliğimiz muhafaza edildiği müddetçe, ortak bir gayede kenetlendiğimiz müddetçe güzel hizmetlerin ortaya çıkmasına da vesile olacağız, katkı sağlayacağız. Birlik ve beraberlik lafta kalmadan gerçek bir manada oluşmuş durumda. Hepimizin gayesi Kütahya’ya ve Kütahyalı hemşehrilerimize hizmet etmek. Bunun için de bir araya gelmemiz, bir noktada buluşmamız iftihar edici bir tablo.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir