‘Peygamberimizin mesajı ilk olarak Gençlerin gönlünde yer bulmuştur’

963

Kütahya’da Mevli-i Nebi haftası dolayısıyla Nafi Güral Fen Lisesinde konferans düzenlendi.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Nebi sinevizyon gösteriminin ardından Müftü Hüseyin Hazırlar’ın konferansı başladı.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi sadece anmanın yeterli olmayacağını belirten Hazırlar: “Peygamberimizi anmakla birlikte, getirdiği evrensel mesajı da anlamaya ve hayatımıza yansıtmaya çalışmalıyız.” dedi.
Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Kur’an-ı Kerim’de en güzel örnek olarak tanıtıldığını dile getiren Müftü Hazırlar şöyle devam etti:
“Peygamberimiz (s.a.s.) güvenilirliği, cömertliği, sabrı, güzel ahlâkı ve diğer tüm yönleriyle başta biz ümmeti olmak üzere bütün insanlığın karanlıklardan aydınlığa, inkârdan imana, cehaletten ilme ulaşması noktasında örnek gösterilmiştir. Peygamberimizin (s.a.s.) davasına ilk olarak gençler sahip çıkmıştır. Hatta Peygamberimizin mesajlarının ilk hazmedildiği gönüller, gençlerin o tertemiz fıtratı olmuştur. Bir toplumun geleceği ve istikbali gençlere bağlıdır. Bu nedenle gençlerin hayatta başarılı olabilmeleri için zihinlerinde ve kalplerinde boş alan bırakmamaları ve muhabbetle donatmaları gerekir.” Programın sonunda öğrencilere Hz. Peygamber ve Gençlik isimli kitap hediye edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir