“Kültürümüzde şiddete yer yok”

1009

Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” olması dolayısıyla gazetecilere yönelik ‘Medyada şiddet’ konulu seminer düzenledi.
Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, il müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen seminerde yaptığı konuşmada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününün kendileri için son derece hassas ve önemli bir gün olduğunu belirtti.
Gün dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bunlardan birisini de gazetecilere yönelik yapmak istediklerini dile getiren Turan, şöyle konuştu:
“Bizler, inancımızda hiçbir şiddete yer olmayan kültürün insanlarıyız. Ama değişen dünyada ve toplum dinamiklerinde kaçmadığımız bir konu. Bu anlamda hem günün önemini anlatmak, bu işin mücadelesini sadece bir günde olmadığını belirtme anlamında biz programımıza bugün sizlerle başladık. Temennimiz hiçbir şiddetin olmadığı, dostluğun, iyiliğin güzelliğin olduğu bir dünya, bir nesil, bir kültür olması. Her daim amacımız bu anlamda. Bugün burada yapılan sunumların toplumda karşılığı geleceğini umut ediyoruz.”
‘Medyada şiddet’ konusunda sunum yapan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Ceyhan ise, medyanın şiddet haberlerini işleyişi hakkında bilgiler verdi.
Ceyhan, haberlerin daha çok yaşanan olayın abartılmadan, gerçek bilgiler ışığında verilmesi gerektiğini söyledi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen eğitimler hakkında sunum yapan Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı İsmail Orbay da amaçlarının, şiddetin oluşmadan önce yapılması gerekenleri toplumun her kesimine anlatmak ve bu konuda bilinçli bireylerin oluşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.
Sunumların ardından İl Müdür Yardımcısı Fatma Uz tarafından seminer katılımcılarına katılım belgesi verildi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla etkinliklerin devam edeceği bildirildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir