Kütahya için güç birliği

939

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) iş birliğiyle “Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Stratejik Ortaklık ve Proje Çalıştayı” düzenlendi.
“ÜNİVERSİTELER ŞEHRE
DEĞER KATIYOR”
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, üniversitelerin bir yandan ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli beyin ve iş gücünün yetiştirildiği eğitim öğretim kurumları olduğunu, diğer yandan da kültür ve sanata katkılarıyla şehirlerine değer kattıklarını, sosyal sorumluluklar üstlendiklerini söyledi.
Üniversitelerin, üstlendikleri görevleri ancak akademik ve idari güçleriyle orantılı olarak karşılayabildiğini ifade eden Gören, şöyle konuştu: “Üniversitemiz, yeraltı ve yer üstü zenginliklere, somut ve somut olmayan kültürel mirasa, kadim kültüre, köklü geçmişe sahip zengin bir şehrin üniversitesidir. ‘Değer katan üniversite’ sloganıyla eğitim öğretime devam eden üniversitemiz, son yıllarda kamu ve özel ayrımı yapmaksızın, şehrin tüm kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerini artırmış, önemli protokollere imza atmış, varlığıyla şehre katkısı hissedilen bir üniversite halini almıştır.”
Gören, bugün burada, yakın geçmişte başlayan iş birliğinin güzel meyvesini tattıklarını dile getirerek, “Hasat belki biraz zaman alacak ama meyvenin ne kadar büyüyeceğini, ne zaman olgunlaşacağını oluşan iklim şartları belirleyecek. Meyvenin olgunlaşması için gerekli rüzgar da güneş de su da bizim elimizde. Paydaşların estireceği rüzgar en büyük itici güç olacaktır.” ifadelerini kullandı.
“İŞBİRLİĞİ ÇALIŞTAYI
BÜYÜK KATKI
SAĞLAYACAK”
KÜTSO Başkanı İsmet Özotraç da çalıştayın Kütahya’ya büyük katkılar sağlayacağına inandığını aktardı.
Özotraç, şunları söyledi: “Bu kapsamlı çalışmanın şehrimize büyük katkı sağlayacağına iki tarafta yürekten inanmaktadır. İki tarafta büyük gayret sarf etmekte ve bunun gelişeceğine yürekten inanmaktadır. Üniversitemiz ile hız kazanan işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Üniversitemiz yöneticilerinin ve akademik kadrosunun istekli ve gayretli olduğunu görüyoruz. Üniversitemiz bünyesinde odamız için bir çalışma odası tahsis edilmesi odamıza ve iş dünyasına verilen önemin bir göstergesidir. Bu bakımdan başta sayın dekanımıza ve rektörümüze teşekkürlerimizi arz ederiz. İlk çalışmamızı işletmelerimizin insan kaynakları müdürleriyle stajla ilgili çalışmalar yapılmış olup her iki tarafta üzerine düşen gayreti göstermişlerdir. Bundan sonra sadece hatır imzalı stajlar kabul edilmeyecektir. Son dönemde yaptığımız işbirliği çalışmalarından birisi de DPÜ Yüksek lisans ve doktora tezlerine odamız tarafından teşvik ikramiyesi verilmesine ilişkin protokolümüzdür. Bir diğeri ise bugün gerçekleştirdiğimiz çok değerli çalıştaydır.”…88’de

“ZAFER OSB BİR AN
ÖNCE HAYATA
GEÇİRİLECEK”
Çalıştayın amacı hakkında bilgiler veren “Çalıştayın gayesini, sanayicilerin katma değeri yüksek üretime yönelebilmesi, verimliliğin artırılarak çağın gerektirdiği gelişmelere uyum sağlaması, üniversiteyle sanayi işbirliği arasındaki etkileşimin güçlendirilmesi ve sanayicilerin üniversite imkanlarından daha etkin yararlandırılmasına katkı sağlamak olduğunu da kaydeden Özotraç, “Yine iş dünyamızı güçlendirmek için çalışmalarımızdan bazıları da Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an evvel hayata geçirilmesidir. Bu amaçla alt yapısının tamamlanabilmesi için Sanayi Bakanlığına müracaat yapılmış, kabul görürse 2019 yatırım programına alınması noktasında ilgili bakanlık nezdinde gayret gösterilmiştir. Şayet olur ise kısa zamanda arsa tahsislerine başlanabilecektir. Bununla ilgili Tavşanlı’mızın ve Gediz’imizin göstermiş olduğu sanayi ile ilgili gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Simav’ımızın da kendisi üzerine düşen sanayiden ziyade turizm ve tarımla ilgili gelişmelerindeki gayretler için teşekkür ediyoruz. Şu anda 34 adet yatırım talebi bulunmaktadır. Bu OSB’mizin otomativ, otomativ yan sanayi, savunma sanayi ve ileri teknoloji ile kümelenmesi üzerinde çalışma yapılacaktır.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir