‘Memleketimin her köşesi cennettir’

1209

Kütahya’da bir anaokulu, hazırlamış olduğu e-Twinning projesi kapsamında Türkiye’nin değişik bölgelerini öğrencilerine tanıtıyor.

Proje hakkında bilgi veren KUTSO Anaokulunda müdür yardımcısı Gülay Tonga, ülkemizin her yerinin adeta cennetten bir köşe olduğunu, bu değerleri öğrencilere tanıtmak istediklerini belirtti.

Öğrencilerin projeye oldukça ilgi gösterdiğini aktaran Tonga, şunları kaydetti: “Ülkemizin sahip olduğu eşsiz coğrafi ve kültürel değerleri yakından tanımak ve memleketimizin her köşesinin cennet olduğunu bizzat giderek göremeyen kişilere hitap eden bir proje. Dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan coğrafyamızı en güzel şekilde tanımak ve tanıtmak amacındayız. Proje kapsamında, ‘Sen de Cennet köşelerden bir avuç toprak gönderir misin?’ etkinliğimiz için KUTSO Anaokulu öğrencileri olarak okul bahçemizden Kütahya ilimizi temsilen Konya Ereğli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bir avuç toprağımızı gönderdik. Her bölgeden, ilden, ilçeden, köyden gönderilen bu topraklar birleştirilip ağaç dikilecektir.” RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir