Fatih Köse güven tazeledi

1018

Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube 6. Olağan Kongresinde Fatih Köse tüm üyelerin oy ’unu alarak güven tazeledi. Köse yaptığı açıklamada “Emanete asla gölge düşürmeyeceğiz” dedi.
Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan Kongre’de Köse’yi iş, siyaset ve sendika temsilcileri yalnız bırakmadı. Yoğun katılımın olduğu kongrede Fatih Köse delegelerin oyunun çoğunu alarak tek liste ile girdiği seçimlerde güven tazeleyerek yeniden Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu şube başkanı olarak seçildi.
Ahmet Özen’in divan başkanlığı yaptığı kongreye AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, İl Başkanı Ali Çetinbaş, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İŞKUR İl Müdürü Kâmil Uçan, SGK İl Müdür İsmail Sayar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ömer Turan, Tarım İl Müdürü Mustafa Kurt, Eğitim Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkan yardımcısı Mustafa Arslan katıldı.
“7200 ÇALIŞANIMIZIN
4350’Sİ İLE ORTAK
NABIZ OLUŞTURDUK”
Kongrede konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu şube başkanı Fatih Köse “Eğitim-Bir-Sen, medeniyet havzamızın tertemiz kaynaklarından beslenen şair, yazar, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının öncülüğüyle, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra kadim medeniyetimizin ihyası için kurulmuş ve yaklaşık 27 yılı geride bırakmıştır. Eğitim-Bir-Sen, insanımızın duygu ve inanç dünyasına yönelik eylem ve söylemleri sonucu dalga, dalga büyüyerek Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur. İlimizde de hizmet kolumuzda çalışan ve sendikamıza üye olabilme hakkı bulunan 7200 çalışanımızın 4350’si ile ortak nabız oluşturarak faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.
“EĞİTİM-BİR-SEN’İN TERİ,
YERİ VE İMZASI VARDIR”
Köse, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yakın geçmişindeki çalkantılı süreci izleyenler, bu aşamaya çok zorlu mücadeleler sonrasında geldiğimizi bilirler. Ülke ve toplum olarak sıkıyönetimleri, millet iradesine yönelik darbeleri, çağ dışı yasakları, yıldırmaları, haksız yargılamaları, hapisleri, işkenceleri, idamları aşarak geldik. Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Başörtüsü meselesinin çözümü, Kesintisiz eğitimden ve katsayı zulmünden vazgeçilmesi, Yeni müfredat programlarıyla eğitimin demokratikleştirilmesi, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması, millî Güvenlik dersinin kaldırılması, Öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi, 4/C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi ve ardından kadroya geçirilmesi, Sınav ücretlerinin artması, Emekli maaşına ve ikramiyesine özel artış yapılması, Taban aylığa mahsus zam alınması, Cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dâhil edilmesi, Helal gıda sertifikasının kamu kurumlarında gündeme gelmesi, Öğretmenlerin özel hizmet tazminatının artırılması başta olmak üzere, pek çok kazanımda alın terimiz ve çabamız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, kongre davetimize icabet edip bizlere onur veren kıymetli dostlarımıza tekrar hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.”
“SİZLERİN OMUZLARINDA ZOR GÖREVLER
BULUNMAKTADIR”
Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu şube başkanı Fatih Köse’nin ardından konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan “1992 yılında kurulan Eğitim Bir-Sen kurulduğu günden bugüne bu vatan için çalıştığını merhum Mehmet Akif İnan’ın 1992 yılında kurmuş olduğu Eğitim Bir-Sen bugüne kadar hep bu vatan için bu topraklar için çalışmaktadır” dedi. Tan konuşmasına şu ifadelerle devam etti. “Bizler erdemli bir toplum, inançlı bir toplum, bilge insanlardan oluşmuş bir toplum yetiştirmek istiyorsak bunun en büyük sorumluluğu eğitim camiasındadır. Yeni bir nesil oluşturmak adına gençliği kurtarmak adına sizlerin omuzlarında çok mukaddes ve zor görevler bulunmaktadır. Bugün derslik sayısı 280 binden 575 bine çıkarıldı. Öğretmen sayısı 500 binlerden 920 bine çıkartıldı. Öğrencilere 1milyon 500 bin tablet dağıtıldı. 450 bin adet akıllı tahta eğitime kazandırıldı. Milyonlarca öğrenciye ücretsiz kitap dağıtıldı” dedi.
“MEMUR-SEN TEK TİP
ZİHNİYETE SON
VERMİŞTİR”
Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ise burada yaptığı konuşmada, “Sendikaların görevi üyelerinin çalışma şartlarını daha iyi hale getirmek ve kazanımlarını artırmaktır. Siyaset kurumunun görevi de fiziki şartlarını daha iyi hale getirmek okulları donanımlı hale getirmektir. Bunun yanı sıra asıl başka bir mesele daha vardır. Buda hem sendikaların hem de siyasetin ortak sorumluluğundadır. Geçmişte sendikalar sivil toplum örgütlerinin neye hizmet etmiş neye çanak tutmuş diye baktığımızda tek tip kendi istekleri gibi yaşamı dizayn etme gayretinde olduğunu korku imparatorluğu kurma gayretinde olduğunu görmekteyiz. Memur-Sen kurulduğundan beri önceki tek tip zihniyetine son vermiştir” ifadelerini kullandı.
“YARINLAR İNŞALLAH BU GÜNLERDEN DAHA GÜZEL OLACAKTIR”
Geçmiş Dönemde 7 yıl Eğitim Bir-Sen’de görev yaptığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit bu sendika ’da görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Başyiğit “Geçmişte 7 yıl görev yapmaktan onur ve şeref duyduğum teşkilatın içinde teşkilat mensupları ile bir arada olmak benim için gurur vesilesidir. Sendikamız Türkiye’de Eğitim hayatına yön veren güçlü bir sendikadır. Eğitim ordusu olarak çıktığımız bu yolda yarınlar inşallah bu günlerden daha güzel olacaktır” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir