KUTSO Lisansüstü tezlere teşvik ikramiyesi verecek

1028

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının 2018-19 akademik yılında 25 kadar Kütahya sanayisine yönelik yüksek lisans/doktora tezine teşvik ikramiyesi vereceği bildirildi.
KÜSİ eylem planı kapsamında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya DPÜ Rektörlüğü arasında 12 Haziran 2018 tarihinde bir Protokol imzalanmıştı.
Konuya ilişkin DPÜ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Protokole göre, Kütahya sanayi sektörüne yönelik olarak Kütahya DPÜ’de yapılan lisansüstü tezler arasından, İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenen Mühendislik Anabilim Dallarında en fazla toplam 20 tez, Fizik/Kimya/Biyoloji Anabilim Dallarında en fazla toplam 5 tez, İşletme/İktisat/Ekonometri Anabilim Dallarında en fazla toplam 5 tez olmak üzere toplamda ise en fazla 25 teze teşvik ikramiyesi verilecek. Belirlenen miktar ise; Yüksek lisans tezlerine brüt 5 bin, doktora tezlerine brüt 8 bin lira tez teşvik ikramiyesi almaya hak kazanan öğrenciden Taahhütname alınacak. Tamamlanan tezlerin bir kopyası KUTSO’ya teslim edilmek üzere DPÜ-TTO AŞ’ye verilecek. Tezler ile ilgili FSMH, ilgili Kanun gereği Kütahya DPÜ’yeait olacak. Tez sınavına giren, yarıyıl sonunda tezden başarısız not alan, yarıyıl başında teze kayıt yaptırmayan, kayıt donduran öğrencilerin teşvik ikramiyeleri kesilecek. İlgilenen öğrencilerin aşağıdaki Dumlupınar Üniversitesi resmi web sitesinden KUTSO tarafından teşvik ikramiyesi verilecek tezler ile ilgili duyuruya göre başvurabilecekler.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir