Miniklere Yeşilay eğitimi

1054

Kütahya’da hayata geçirilen projelerle üniversite öğrencileri ve Yeşilay gönüllüleri tarafından ilkokul öğrencilerine Yeşilay farkındalık eğitimi verildi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Kütahya Şubesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Yıldırım Beyazıt İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, öğrencilere bilgilendirme yapılarak çeşitli hediyeler verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, gazeteciler yaptığı açıklamada, öğrencilere Yeşilay bilincini kazandırmak adına etkinlik düzenlendiğini belirtti.
‘Benim Kulübüm Yeşilay’ adıyla öğrencilerle bir araya geldiklerini dile getiren Başyiğit, “Etkinliğimizde öncelikle Yeşilay’ı anlattık. Bunu, öğrencilerimizin henüz küçük yaşta iken Yeşilay’ı tanımaları adına yaptık. Yeşilay’ın ve Yeşilay kulübünün faaliyetlerini de anlatarak onların da birer Yeşilay gönüllü olarak yetişmelerine katkı sağlamaya çalıştık.” dedi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri de ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında hazırladıkları ‘Yeşilay’a farkındalık’ projesi ile etkinliğe destek verdi.
DPÜ Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, “16 Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencisi ile birlikte Yeşilay’a farkındalık oluşturmak için projemizi başlattık. Projemiz ileriki günlerde tüm ilk ve ortaokullarda da uygulamaya konulacak. Amacımız çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan ve bağımlıktan uzak tutmak. Öğrencilere Yeşilay’ın ne olduğunu anlatıyoruz. Ayrıca eğlenceli etkinliklerimiz de mevcut.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DPÜ Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’a katkılarından dolayı teşekkür eden Yeşilay şube başkanı Nuri Çetin de öğrencileri yaş gruplarına uygun bir şekilde bağımlılıklara karşı bilgilendirdiklerini söyledi.
Etkinlikte, üniversite öğrencileri, Yeşilay gönüllüleri ve öğretmenler, ilkokul öğrencilerine, zamanlarını verimli kullanma, düzenlenme beslenme alışkanlığı, bağımlılıklara karşı mücadele etme konularında bilgiler verdi.
Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler ile katılım belgesi verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir