95. yıl coşkusu

951

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü Kütahya’da coşku ve gururla kutlandı.
Törenler kapsamında, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
Dumlupınar Spor Salonunda devam eden kutlamalarda Vali Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon

“CUMHURİYET FAZİLETTİR”
Cumhuriyetin, devlet-millet bütünleşmesinin hakiki kaynağı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesi ile ‘Cumhuriyet Fazilettir’. Cumhuriyet, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin adıdır. Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Cumhuriyetin birleştiriciliği asla göz ardı edilmemelidir. Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, devlet – millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz, özgürlük ve demokrasiyi Anayasal sınırlar içerisinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmek kararlılığını göstermemiz gerekmektedir. Cumhuriyet bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine değer atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanmalıdır” dedi.

“GENÇLER CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIN”
Cumhuriyet’in sahibi ve bekçisi gençlere de seslendi Vali Ahmet Hamdi Nayir. Gençlerin yakın tarihi çok iyi bilip dersler çıkarması gerektiğinin altını çizen Vali Nayir 15 Temmuz vurgusu yaptı. Gençlere “Geleceğin ümidi sizsiniz” diye seslenen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi ‘Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdur.’ Kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira, Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında payidar olacaktır. Sizler, Atatürk’ün deyimiyle ‘Geleceğin ümidisiniz.’ Sizler, büyük önderin ‘Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Bunun için de, yakın tarihimizi çok iyi öğrenip dersler çıkarınız. Cumhuriyetin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluştaki gerçeği anlamak ve anladığınız şeyi hayata katmakla, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha da anlamlı hale getireceğinizden kuşkum yoktur. 15 Temmuz ihanetinden çıkaracağınız derslerle, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve hain emellere alet olmamanız ve itibar etmemeniz büyük önem taşımaktadır. Bu konuda, yetişkin olan bizlere, anne, babalara ve onları geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.
Öğretmenlere de seslenen Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bugünkü seviyemizi sizlere borçluyuz. Bundan sonraki zaman dilimlerinde de daha iyi seviyeye çıkabilmemiz için öğrencilerinizi eğitmek konusunda gerekli fedakarlığı göstereceğinize inancım tamdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve yüce Türk milletinin tüm bireylerinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Halk Eğitimi Merkezi Ferace Halk Oyunları Topluluğu gösterisini sundu.

CUMHURİYET KOŞUSU’NDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Törende, Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Ali Fazıl Kasap, Ahmet Erbaş ile Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz verdi.
Tören, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi korosunca sunulan müzik dinletisinin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir