Kütahya’nın tanıtımı için mobil uygulama

949

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 3. Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlara yüklenebilecek uygulamanın Kütahya’nın güncel ve turistik önem taşıyan yerleri hakkında video, metin, fotoğraf içerikleri sunacağını söyledi.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 3. Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kaan Erarslan, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, KÜTSO Başkan Vekili Hasan Öncel, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Zenci, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kütahya Koordinatörü Uzman Hacer Eriş katıldı.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın uzun bir süreç olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu süreçte yapılan ve yapılacak olan faaliyetler ile kurumların üzerine düşen görevlerin görüşüldüğü, varsa eksiklikler tespit edilerek gerekli çalışmaların yapılabilmesi için koordinasyon ve yürütme kurulunun sık sık bir araya geldiğini söyledi.
İki toplantı arasındaki gelişmelerin değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda 2 Eylül 2018 tarihinde Hayme Ana Şenlikleri’nde ve 24 Eylül 2018 tarihinde Kütahya Sera AVM’de KÜSAD tarafından organize edilen “Kuruluşun Beşiği Domaniç Sergisi” açılışları gerçekleştirildiği, 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Gaziantep şehrinde düzenlenen UCCN Yıllık Gastronomi Alan toplantısına katılım sağlandığı, toplantıda Gaziantep koordinasyonunda yürütülen “İpek Yolları” projesine Kütahya olarak üyelik adaylığının sunulduğu, proje komitesi tarafından yapılacak değerlendirme sonuçları beklendiği ve ZEKA tarafından hizmet alımı yolu ile hazırlanan sanatçı kataloğu, web sitesi ve sosyal medya hesaplarının güncellenmesinin devam etmekte olduğu belirtildi.
1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında 3. Uluslararası Dumlupınar Çini ve El Sanatları Festivali’ne İran’ın İsfahan şehrinin İrtibat Noktasının katılım gösterdiği, yapılan karşılıklı istişareler neticesinde 19-20 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek I. Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir, Sanat ve Tasarım Sempozyumuna İsfahan şehrinden bir sanatçı, bir akademisyen ve İrtibat Noktası davet edildiği, sanatçı değişimleri hususunda iş birliği geliştirilmesi kararı alındığı ve Güney Kore’nin Icheon şehri Belediye Başkanından kardeş şehir girişimine ilişkin resmi mektubun iletildiği kaydedildi.
Toplantıda söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kütahya‘yı Keşfet Projesi Mobil Uygulaması” hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlara yüklenebilecek uygulamanın Kütahya’nın güncel ve turistik önem taşıyan yerleri hakkında video, metin, fotoğraf içerikleri sunacağını söyledi.
Ücretsiz kullanılacak olan “Kütahya‘yı Keşfet” mobil uygulaması ile Kütahya tanıtım videoları, Kütahya türküleri, Kütahya genel tanıtımı, kültür, termal, tarih, doğa, inanç, kış, sağlık, alternatif turizm, konaklama, müzeler, şehitlik ve anıtlar, UNESCO Kültür Değerleri, Kütahya mutfağı ve ulaşım hakkında bilgi edinileceğini kaydetti.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 3. Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eylem Planındaki ilerlemeler, Kütahya İlinde Yaratıcı ve Kültürel Endüstrilerin Geliştirilmesi Güdümlü Projesindeki değişiklikler, geleceğe dönük planlamaların görüşülmesiyle sona erdi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir