Okullarda güvenli gıdayı anlattılar

927

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gülizar Eren İlkokulu ve Osmanbey Ortaokulu’nda “Dünya Gıda Günü” münasebetiyle etkinlik düzenlendi.
Dünya Gıda Günü münasebetiyle Simav İlçe Tarım Müdürlüğünce Gülizar Eren İlkokulu ve Osmanbey Ortaokulu’ nda bin 500 öğrenciye bilinçli güvenilir gıda tüketimi konusunda bilgiler aktarılırken, süt dağıtımı da yapıldı. Kakaolu ve muzlu süt ikramından mutluluk duyan çocuklara ayrıca ekmek israfının önlenmesi, pastörize süt, güvenli gıda gibi konuları içeren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Gıda israfının önlenmesi, dengeli beslenme ve gıda paylaşımı konularının sadece dünya gıda gününde değil yılın tüm zamanlarında hatırlanması ve gereğinin yapılması gerektiği vurgulanan etkinlikte dağıtımı yapılan sütlerin Simav Süt Üreticileri Birliği tarafından tedarik edildiği belirtilerek birlik başkanı Fatih Salih Okumuş’a göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür edildi.
Etkinliğin düzenlendiği Gülizar Eren İlkokulu ve Osmanbey Ortaokulu öğretmenleri de, güvenilir gıda tüketimi hakkında bilgiler alan öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler diyerek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline göstermiş oldukları özveriden ve faaliyetlerinden dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir