“Önemli olan vatandaşların problemlerinin çözümüdür”

938

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri Kütahya’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Zafer Meydanı’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Kütahya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Arslan yaptı. Yılmaz, “Muhtarlar demokrasinin en küçük yapı taşıdır. Bu anlamda ilimizde görev yapan muhtarlar olarak 19 Ekim’i bizlerin günü olarak tayin eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. İlimizde gerek köy gerekse mahalle muhtarları olarak bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte dayanışma içerisinde görevimizi sürdürüyoruz. Bu anlamlı gün bizler için ortak sorunlarımızı tartışıp, ortak çözüm bulma açısından önemlidir. Muhtarlar, vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen tarih boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar, olmaya da devam edeceklerdir” dedi.
Törene Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Bozkurt, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.
Törenin ardından Kütahya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Arslan ile köy ve mahalle muhtarları Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.
Muhtarlığın demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’da muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde çalışmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Vatandaşların sorunlarını çözme noktasında tüm kurum ve kuruluşların muhtarlara yardımcı olduğunu belirten Vali Nayir, “Muhtarlık demokrasi içerisindeki ilk temel taşlarımızdan biri. Sizler, bu demokrasi nimetimizin ilk basamakları, vatandaşa en yakın yerler olarak görev yapıyorsunuz. Üzerinizde bir sorumluluk var. Sizi seçen vatandaşların sorunlarını dile getirme, çözüm bulma, yol gösterme konusunda göreviniz var. Kütahya olarak baktığımızda muhtarların büyük ekseriyetle görevlerini çok iyi yaptıklarını görüyoruz. Kendi mahalle ve köylerini temsil noktasında güzel işler yapıyorlar. Belediyemiz, valiliğimiz, STK’lar, ticaret odalar ve borsalar dahil olmak üzere sizlerin talepleri noktasında varsa problemler çözümü noktasında gayret içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Önemli olan vatandaşların ihtiyaçlarının temini, problemlerinin çözümüdür. Burada görmüş olduğumuz birlik ve beraberlik de çözümü daha kolay hale getirecek bir yapıyı oluşturuyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Köy ve mahallerinizi kanun ve nizam dairesinde yöneten kişiler olarak güzel örnekler olmanızı bekliyoruz. Bu şekilde devam ederse Kütahya faydalı çıkar” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir