‘Hedef tüm belediyelerde AK Partinin söz sahibi olması’

918

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, yerle seçimlerde hedeflerinin 15 belde, 12 ilçe ve Kütahya il merkezinde belediyelerin tamamında AK Partiyi söz sahibi yapmak olduğunu belirtti. Çetinbaş, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan’a AK Parti rozeti taktı.
AK Parti Kütahya Gençlik Kolları Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı.
Divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur açılış konuşması yaptı.
Batur, “Teşkilatlarımız yenilenen yüzü ile daha büyük organizasyonlara imza atmak için hazır durumdayız” dedi.
Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, gençlerin, gelecek adına, siyaseti geleceğe taşımak adına umut olduğunu belirtti.
Gençlerin teşkilatların kendilerini güçlü hissettirdiğini dile getiren Çetinbaş, şunları söyledi: “Bugünün siyasetinde belki de başka siyasi partilerde olmayan ana kademeye seçilecek kişileri teşkilatı en çok destekleyen teşkilattan ayrılmadan çalışan, kendimizi güçlü hissetmemizi sağlayan en önemli unsur. Şunu bilin genç kardeşlerim, il başkanınız hep arkanızda olacak ve 31 Mart 2019 seçimlerinde en yüksek başarıyı gençlik kolları, kadın kollarımızla beraber elde edeceğiz. Teşkilatlarımız 31 Mart 2019 seçimlerin de yapılacak olan mahalli idareler seçiminin ön hazırlıklarını tamamlanmış durumda. İlçe ilçe ana kademelerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız genel merkezlerinden almış oldukları talimatları bugünden başlayarak hazırlıyorlar. Önce il seçim koordinasyon merkezini hazırlıyoruz. Hazırlığımız genel merkez seçim başkanlığımıza arz edilmiş durumda. Daha sonra seçimi koordine edecek arkadaşlarımız adına ilçe ilçe seçim koordine başkanlarımızı belirleyecek. Teşkilat olarak hiçbir sandığı boş bırakmayacağız.”
Yerel seçimlerin önemine değinen Çetinbaş, “Yerel seçimler tüm Türkiye’de aynı zamanda ortaya çıkacak olumsuz sonuç durumda Cumhurbaşkanlığı sistemini muhalefet tarafından masaya yatırılma durumuyla karşı karşıya kalabilir. Hedefimiz 15 belde, 12 ilçe, 1 il belediyesinin tamamında AK Partinin söz sahibi olması. AK Parti bugün sadece bir siyaset anlayışı değildir. Ortaya koyduğu vizyon ile kuruluşundan başlayarak erdemler hareketidir. Bunu görüp Cumhuriyet Halk Partisinden istifa edip bundan sonraki siyasi hayatına AK Partide devam etmeye karar veren, yaptığımız görüşmeler sonucunda birlikte bu kararı aldığımız Şaphane Belediye Başkanımız Rasim Daşhan. Kendisine aramıza hoş geldin demek istiyorum. Bu karar hayırlı olsun” diye konuştu.
“ÖZÜME DÖNDÜM”
CHP’den istifa edip AK Partiye geçen Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan da, AK Partiye geçerek özüne döndüğünü söyledi. Kararın kendisi ve ilçesi için hayırlı olmasını da dileyen Daşhan, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de ifade etti.
Toplantıda, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ve Ceyda Çetin Erenler, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Genel Merkez üyesi İsmail Sağlam, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz da birer konuşma yaptı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir