Sporun Enleri ödüllendirildi

1195

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcular ile yılın en başarılı sporcuları ödüllendirildi.
Kütahya Gençlik Merkezinde düzenlenen ‘Sporun Enleri’ ödül törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.

“19 KATEGORİDE 19 EN İYİ SPOR ADAMI”
Kütahya’da 30 spor branşında 10 bin faal sporcunun bulunduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Çok ciddi bir çalışmayla 2018 yılının başarılı, spora gönül vermiş en iyilerini seçme gayreti içerisinde olduk. 19 kategoride 19 en iyi spor adamını tespit etmeye çalıştık. Dünya, Avrupa, Balkan, Türkiye şampiyonlarıyla ilgili bir derecelendirme içerisinde bu kanaate vardık. İlimizde sporun her alanında başarılı sporcularımız var. Spor ülkemizde devletimizin katkısı, yerel yönetimlerimizin desteği ve kulüplerimizin fedakarlığı olmadan belli bir yere gelmiyor. Yılın en iyileri ilimizde birçok spor yatırımı çalışmasını destekleyen sayın valilerimiz ve belediye başkanlarımızdır. 2018 yılının en başarılı sporcularını şimdiden tebrik ediyor, nice başarılar diliyorum” dedi.

“TÜM GENÇLERİN BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞMASI LAZIM”
Gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın en önemli yollarından birinin spor olduğunu ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya’daki tüm gençleri spora teşvik etmek, onlara belli branşlarda spor yaptırmak yerel yöneticiler olarak hepimizin görevi. Eğer gençlerimizi spora yönlendirirsek onları hem kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş hem de kendilerini yetiştirip ülkemize fayda sağlamalarına vesile oluruz. Amatör spor kulüplerine desteğimiz devam edecek. Şu ana kadar Kütahya Belediyesi bünyesinde 750 aktif sporcumuz var. Bunun artması, Kütahya’daki tüm gençlerin muhakkak bir spor dalıyla uğraşması lazım. Tüm kurumlar bu manada ellerinden gelen imkanı gençlerimize harcamalı, amatör spor kulüplerine bu imkanı vermeliler” dedi.

“AMATÖR SPORLARIN YAYGINLAŞMASI LAZIM”
Spor gibi kıymetli bir konunun yıla damgasını vuran sporculara ödül verme töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, sporu yaygınlaştırmanın önemine dikkat çekti. Sporun yaygınlaşmasında güzel örneklere ve amatör spora ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Nayir, “Sporun yaygınlaşması için en geniş kitlelere hükmeden amatör sporların yaygınlaşması lazım. Her ilde on binlerce kişi amatör sporlarla uğraşır. Ülkelerin milyonlarca sporcusu amatör spor sahasında kendilerine yer bulurlar. Bunlar içerisinde başarılı olanlar okullarını, illerini temsil etmeye başlar; bölge yarışmasına giderler. Bölge yarışmasında başarılı olanlar daha büyük bir onuru yaşarlar; ülkelerini, milletlerini temsil etmek için uluslararası yarışmalara giderler. Sporu yaygınlaştırmanın bir diğer yolu da her faydalı harekette olduğu gibi güzel örnekleri artırmak. Sporda başarılı olmuş örneklerin ortaya çıkarılıp takdir edildiğinde, gençliğe de örnek olarak gösterildiğinde iyi, ahlaklı, her şeyiyle ailesini, ülkesini ve ilini temsil eden bir sporcu diye takdir edilirse inanıyorum ki geriden gelen nesil de onları bir idol olarak görecek, onların peşinden yürümeyi kendine bir görev alacak. Bugün burada yapılan tören iki açıdan önemli: Birincisi, amatör sporların spor içerisindeki yerini iyi anlayabilmek, ne kadar faydalı olduklarını görebileceğimiz bir hafta içerisinde bulunuyoruz. İkincisi, sporda başarılı olmuş kişilerin güzel örnek olarak gelecek yıllara örnek gösterecek tarzda ortaya koymak önemli” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI FAYDALI İŞLERLE MEŞGUL EDECEĞİZ ”
Sporla tanışan çocukların zararlı alışkanlık ve ortamlardan da soyutlanarak faydalı işlerde uğraş vereceğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Spor herkesin kendi gündeminde var olmalı. Merkezi yönetim, yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları bu anlamda çalışıyor, gayret gösteriyorlar. Burada yalnızca sporu yaygınlaştırmak değil, çocuklarımızı faydalı şeylerle meşgul edip hayatlarını doldurarak zararlı alışkanlıklara yer olmamasını sağlamak gibi önemli bir misyonumuz da var. Zararlı şeyleri tek tek anlatmayacağız, onların hayatlarını faydalı şeylerle doldurup zararlı olan hiçbir hususa yer kalmamasını sağlayacağız. Başaramayacağına ve hayatta kendisine yer bulamayacağına inanan çocuk zararlı alışkanlıklar edinir. Faydalı şeyleri öğrenen çocuklarımız başaracağına da inanırsa hayatta kaybedecek bir şeyleri olduğunu görecek. Prestijini, kredisini, etrafında kabul edilişini kaybetmemek için faydalı işlere daha sıkı sarılacak, hayatını tam dolduracak. Kaybedecek bir şeyi olmayanlar kötü yollara daha çabuk düşüyorlar. Sizler önemli bir fonksiyonu ifa ediyorsunuz. Çocuklarımızın hayatını sporla doldurarak, onların hayatına faydalı hususları yerleştirerek hiç farkında olmadan en büyük sevabı işliyor, zararlı alışkanlıklardan uzak tutuyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“KÜTAHYA SPORDA DA
ADINI DUYURSUN”
Kültürel ve tarihi değerleriyle adından söz ettiren Kütahya’nın sporda da başarılı olabileceğine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu başarıyı elde etmiş bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Güzel örnek oldukları ve kendilerinden sonra geleceklere de çığır açtıkları için sporcularımızı tebrik ediyorum. Sayıları artarak devam etsin. Önce ailelerini, sonra güzel Kütahya’mızı yarışmalarda centilmence, ahlaklıca temsil etsinler, başarılarına yeni başarılar katsınlar; bizler de onlarla övünelim inşallah. Kütahya’mız tarih, kültür, sanat ve kaplıcalar şehri. Kütahya aynı zamanda sporcular şehri, üniversiteler şehri olsun. Eğitim, öğretim ve sporla da öne çıksın; gayretimiz bu yönde. Beraberlik içerisinde olursak daha güzelini başarmak için fırsatlar buluruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2018 yılı ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcular Erol Bilgin, Hacer Yılmaz, Özlem Özdemir, Bekirhan Kabadayı, Alper Demir, Halil Çakır, Aybars Aktı, Yunus Emre Turhan, Tuğçe Sayıner, İbrahim Subaşı, Kadriye Dilek Durmuş, Mustafa Dönmez, Oğuz Türker, Ümmühan Cin, Macide Uyar, Recep Tula, Bera Doğan Kılınç, Yunus Gürlek, Fatma Uluten, Nurettin Kağan Bahadır, Sena Nur Çakıroğlu, Yunus Kaba, Hesna Ayrık, İbrahim Obut, Bahar Erkin, Bahattin Yaldız, Kübra Tüfek, Eda Nur Akkaya, Harun Demirel, Lara Türk, Necla Naz Hatipoğlu, Taha Meriç Bayraktar, Zeynep Devrilmez, Nihal Okur, Burak Çanak Burhan Okçu, Yaprak Gündüz ile 2018 yılı ‘sporun enleri’ne Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından hediye verildi.
Yılın en başarılı sporcusu bisiklette Halil Çakır, atletizmde Hacer Yılmaz, halterde Erol Bilgin olurken en başarılı futbolcu Altan Dizman, en başarılı antrenörü judoda İsmail Kevzer, halterde Hilmi Pekünlü, futbolda Ayhan Keskin, en başarılı il temsilcisi Ahmet Demir, en başarılı hakem Mehmet Soyutemiz, en başarılı futbol hakemi Emre Korkmaz, yılın saha komiseri Erol Karateke, en başarılı spor yöneticisi Şeref Kazcıoğlu, yılın en centilmen takımları Tavşanlı 3 Eylül Spor Kulübü, Gediz Gençlik Spor Kulübü, Simav Eynal Spor Kulübü, yılın en centilmen seyircisi Mehmet Kaynak seçildi. Amatör Spor Haftası Vefa Ödülü Nevzat Çelik’e verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir