Çocuklara hayvan sevgisi kazandırılacak

902

Kütahya Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle her okula bir barınak yapılması hedefleniyor. Çocuklara hayvan sevgisinin kazandırılması amaçlanan proje kapsamında her okul bir sokak hayvanının bakımını üstlenecek.
Sokak hayvanlarına yönelik projeler geliştiren Kütahya belediyesi, bu kez de her okula bir barınak projesine imza attı. Sokak hayvanlarına yönelik projeler yapan Kütahya belediyesi geçen yıl yeniledikleri hayvan barınağını güzel bir görüntüye kavuşturdu.
Proje ile ilgili bilgi veren belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, şunları söyledi: “Biz belediye olarak sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve onlarında bir yaşam alanı olduğunu bilerek çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu çalışmada öncelikle sokak hayvanlarına sahip çıkarmak ve onları korumak. Onları doğal ortamlarına kavuşturmak bizlerin görevi. Bu projenin Türkiye’de örnek olmasını amaçlıyoruz. Projede pilot olan yedi okulumuz var. Bunu zamanla daha fazla okullara kazandırmayı amaçlıyoruz. Her okulda bir veya iki barınak oluşturmayı düşünüyoruz.
Oradaki hayvanlarımızı sahiplendireceğiz.”
Proje ile öğrencilere hayvan sevgisini kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise, “Projeyi ilk etapta 7 okulumuzda uygulayacağız. Daha sonra bunu yaygınlaştıracağız. Öğrencilerimizin hayvanları sevmesini aşılayacağımız gibi hayvanlara bakmalarını ve onlar nasıl iç içe yaşayabileceklerini öğretmeyi hedefliyoruz. Proje Kütahya’mıza ve okullarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından proje için hazırlanan protokol metni imzalandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir