Nida Olçar bu yıl da kalıcı eser bıraktı

1627

Eskişehir’de nu yıl 12.’cisi düzenlenen ‘Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumuna’ katılan Kütahyalı Çini Sanatçısı Nida Olçar, düzenlenen Sempozyuma ikinci kalıcı eserin bıraktı.
Eskişehir’de bir marka haline gelen ve dünyaca ünlü sanatçıların katılımları ile gerçekleşen “12.’ inci Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu” sona erdi.
Sempozyuma katılan Kütahyalı Çini Sanatçısı Nida Olçar sempozyuma geçen senenin ardından bu yıl da yaptığı çalışmayla beğeni topladı.
Sempozyum hakkında değerlendirmede bulunan Olçar, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl misafir olarak katıldığım sempozyuma bu yıl 5 yabancı 5 Türk sanatçı arasında katılmak benim için gurur vericiydi. 15 gün süren sempozyum boyunca üretilen 23 eser Eskişehir’in parklarına yerleştirildi. Geçtiğimiz yıl çini kırıkları ile elde ettiğimiz kedi heykeli Eskişehir hayvan barınağı girişinde sergilenirken bu yıl Eskişehir’e 2 Kalıcı eser bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Proje ekibimiz, Sümeyye Karakuş, Adalet Keskin , Canberk Canlı, Cansel Eraslan,Dilan uğurgil ile meydana getirdiğimiz saat pano da Eskişehir in kırmızı toprağını çini sanatı ile birleştirdik. Saat tam 12’de 12.pişmiş toprak sempozyumunu vurguladık. Tamamlanan eser Tepebaşı Belediyesi nikah salonunun içerisine monte edilecek. Sempozyum süresince desteğini esirgemeyen sanat ve sanatçı dostu Tepebaşı Belediye Başkanım Ahmet Ataç beye ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar bölüm başkanı Bilgihan Uzuner’e teşekkür ederim.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir