Kaynak kitap aldıran öğretmene SORUŞTURMA AÇILACAK

2624

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, bakanlık tarafından dağıtılan ders kitapları dışında okullarda öğrencilere ek kaynak kitap aldıran öğretmenler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.
Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından öğrencilere dağıtılan kitaplar haricinde okullarda başka kaynak kitaplarla kesinlikle ders işlenemeyeceğine vurgu yapan Başyiğit, şunları kaydetti.
“Bu konuda bakanlığımızca genelge yayınlanmıştır. Genelgede, ‘Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.’ denilmektedir. Daha önceden yaptığımız duyurulara rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarımızda yardımcı materyallerin (öğrenci çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki her türlü ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı bu materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur bırakıldığı yönünde şikayetler ulaşmıştır.”
Başyiğit, öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki diğer yardımcı materyallerin okullarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilere aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.
Öğrencilere kaynak kitap aldırılması yönünde telkinlerde bulunan okul yöneticileri ve öğretmenler hakkında idari işlem uygulanacağına da özellikle dikkat çeken Başyiğit, “Öğrenci velilerimiz böyle bir durumla karşılaşır ise mutlaka müdürlüğümüze bildirmelerini rica ediyorum. Bakanlığımızın kararı bellidir ve bu konuda asla taviz verilmeyecektir. Bakanlığımızın öğrencilerimize ücretsiz verdiği kitaplar yine öğretmenlerimiz gibi eğitimciler tarafından hazırlanmıştır. Eğitim içinde yeterlidir.” dedi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir