Otomobilsiz yaşam için pedal çevirdiler

930

Kütahya’da, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için bisiklet turu düzenledi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bisikletliler Derneği Kütahya temsilciliği işbirliği ile hazırlanan etkinlik için Zafer Meydanı’nda toplanan bisikletseverler, trafikten dolayı yaşanan hava kirliliği, trafik stresi ve park yeri sorununa dikkat çekmek için pedal çevirdi.
Derneğin Kütahya Temsilcisi Hasan Hüseyin Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet kullanımına dikkat çekmek için tur düzenlediklerini belirtti.
Etkinliğe katılan katılımcı sayısının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Cengiz, şunları kaydetti:
“Dernek olarak zaman zaman çeşitli konulara dikkat çekmek üzere pedal çeviriyoruz. Bugün de Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü olması nedeniyle bir araya geldik. Bizler bisiklet kullanımının artması gerektiğini düşünüyoruz. Hava ve gürültü kirliliğini önlemek adına bisiklet oldukça faydalı bir araç, buna inanıyoruz. Herkesi bisiklet kullanmaya, sağlıklı yaşam için pedal çevirmeye davet ediyoruz.”
Farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Merve Sapmaz da, “Sürekli zaten bisiklet kullanan birisiyim. Bence herkesin bisiklet kullanması gerekiyor. Bisiklet kullanımım sadece böyle etkinliklerde değil her zaman devam edilmesi gereken bir faaliyet. Buna dikkat çeken yetkililerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Yaklaşık 100 bisikletlinin katıldığı etkinlik, şehir turu sonrası sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir