Ders zili çaldı

852

Kütahya’da, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, büyük bir hazırlık döneminden geçtiklerini belirterek, “Daha iyi okullarda, daha iyi imkanlarla öğrencilerimizle fırsatlar elde etmek istiyoruz” dedi.
Fatih Ortaokulunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Yeni bir eğitim öğretim yılını başlarken geleceğe dair ümitlerini tazelediklerini dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu: “Her başlangıç, her yenilik bir ümit vesilesidir. Biz de yeni bir okulumuzda, yeni bir eğitim, öğretim yılına başlarken geleceğimize ve gençlerimize ait olan ümidimizi tazeliyoruz. Ümit ediyoruz ki başarısız, kazasız, belasız, hedeflerimize ulaştıracak eğitimleri verebileceğimiz bir yıl olsun.
Milletlerin sahip olduğu farklı zenginlikleri ve güçleri vardır. Tarih, kültür, yeraltı, siyasi, savunma, doğal zenginlikler ve güçler bundan sayılabilir ama bunların içerisinde bir tanesi var ki en vazgeçilmezidir. İyi yetişmiş, bilgili, kültürlü, değerlerine sahip insan gücünün yerini alabilecek hiçbir güç yoktur. Bu gücü elde etmenin yolu da okullardan geçiyor. Onun için geleceğe ait ümidimizi sürekli canlı tutarak eğitim, öğretim yıllarına başlamak istiyoruz. Daha iyi okullarda, daha iyi imkanlarla öğrencilerimizle fırsatlar elde etmek istiyoruz. Büyük bir hazırlık döneminden geçtik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve veliler yeni eğitim, öğretim dönemine hazırlandılar. Bütün bu hazırlıklar başarıyla taçlandırılmalı. Bütün bu hazırlıkların sonucunda dünden daha iyi bir noktada olmamız lazım ki bu hazıklıklar yerini bulmuş olsun.”
Öğrencilere güvendiklerini kaydeden Vali Nayir, şöyle devam etti: “Bizler sizlere güveniyoruz. Aileleriniz sizlere güveniyor. Tek eksik kalan sizin size güvenmeniz. Sizlerin başarısı aileleriniziz, milletimizin ve geleceğimizin başarısı olacak. Bu başarıyı elde edecek güç ve kapasitedesiniz. Yeter ki çalışalım, yeter ki başarıda bizim da payımız olsun. Eğitim, öğretimdeki başarı yalnızca öğretmenin sırtına yüklenecek bir sorumluluk değil. Eğitimin öğretimin paydaşı olan bütün birimler; öğrenciler, veliler, okul aile birlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları, merkezi yönetim, yerel yönetim, üniversitemiz, bu işin içinde paydaş olan herkes bunda katkısını sağlamalı ki bu kadar önemli bir konunun başarısını hep birlikte sağlamış olalım.”
Yeni bir yıla daha başlamanın coşku ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de eğitimin insan için vazgeçilmez olduğunu söyledi.
Kütahya’da, 542 okulda yaklaşık 91 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden Başyiğit, “Eğitim, insan hayatının her safhasında gerçekleşen ve ömür boyu devam eden bir süreçtir. Aileden başlayan ve hayat boyu devam eden eğitim, insanın kendini gerçekleştirme çabasıdır. İnsan beşikten mezara kadar süren gelişimini eğitim sayesinde tamamlayabilmektedir.” diye konuştu.
Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende halk oyunları ekibi de gösteri sundu.
Tören, yapımı tamamlanan okul binasının açılışı ve protokol üyelerinin öğrencilere kitaplarını dağıtmasıyla sona erdi.
Törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, , okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir