Çöp toplamak değil çöp atmamak lazım

1056

Dünya Çöp Toplama Günü’nde, çöp toplama etkinliğine katılan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Çöp toplamakla çevre temiz olmaz, çevreye, yerlere çöp atılmazsa şehrimiz temiz olur” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN ÇÖP TOPLAMAK
DEĞİL, ÇÖP ATMAMAK”
Kütahya’da, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler çöp topladı.
Kentteki özel bir kolejin idareci, öğretmen ve öğrencileri, Kütahya Belediyesinin destekleriyle Kent Park’ta çöp topladı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöp toplamakla şehrin temiz olmayacağını, eğer çevreye çöp atılmazsa temiz bir şehrin mümkün olacağını belirtti.
Etkinliği düzenleyen okulun yetkililerine teşekkür eden Saraçoğlu, şunları söyledi:
“Çöp toplamak, şehri temiz tutmak belediyenin asli görevlerinden birisidir. Ama her daim dile getiriyoruz, çöp toplamakla şehir temiz olmaz. Çöp atmazsan şehir temiz olur. Bu etkinlik bir farkındalık oluşturmak adına önemli. Öğrencilerimizin bu etkinliğine katılarak onlara destek olmak istedik. Kütahya’da yaşayan herkesi öncelikle yerlere çöp atmama, şehrimizi temiz tutmaya davet ediyorum.”
“BÜYÜKLERDEN UMUDU
KESTİM, TEK ÜMİDİM YENİ NESİL”
Çevreyi temiz tutma noktasında gençlerden büyük beklentisi olduğunu da kaydeden Saraçoğlu, “Bu anlamda orta yaşın üzerindeki kesimden umudumu kestim. Biz ne dersek diyelim, ne yaparsak yapalım onlar yine bildiklerini yapıyorlar. “biz atalım, belediyenin ne işi var, gelip toplasın” gibi bir mantık var. Ama öğrencilerimizden, evlatlarımızdan, okullarımızdan ümitliyim. Onlar bu şehri temiz bir hale getirecekler ve büyüklerine bu konuda örnek olacaklar.” diye konuştu.
Etkinliğe yaklaşık 50 öğrenci ile katıldıklarını ifade eden kolejin ortaokulu müdürü Hayriye Yitük de, öğrencilere çevre bilincini aşılamak adına etkinliği oldukça önemsediklerini belirtti.
Vali yardımcısı Ali Bezirgan ise etkinliği düzenleyen okula, öğrencilere ve belediyeye teşekkür ettiğini ifade etti.
Etkinliğe katılarak çöp toplayan öğrenciler de çevre temizliği etkinliğine gönüllü olarak katıldıklarını ve çevreye faydalı bir iş yaptıkları için mutlu olduklarını kaydettiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir